Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

BabakonyhaFőoldal

Friss gabonakása

   

A dietetikus véleménye:

A házilag őrölt (vagy darált) gabonamagvak minden értékes tápanyagot tartalmaznak, amit az eredeti szem is. Ezért ezt a módszert mindenkinek ajánljuk. A tápanyagtartalom 300 g-ra vonatkozik.

Hozzávalók:

  • 2,5 dkg szemes gabona (búza, zab, rizs, köles, rozs, árpa, tönkölybúza)
  • 2,2 dl pasztörizált teljes tej
  • 1 darabka érett banán (kb. 5 dkg)
  • 1 teáskanál szőlőcukor

Elkészítés:

A gabonamagvakat malomban liszt finomságúra daráljuk. (Kávédarálóban kétszer daráljuk át.) A lisztet elkeverjük a tejjel, közepes lángon felforraljuk. A darát gyenge tűzön 4-5 percig állandóan kevergetve főzzük. A banánt összeturmixoljuk. Hozzákeverjük a szőlőcukrot. A darát kissé kihűtjük, majd a cumisüvegbe töltjük. Forrás: Dagmar von Cramm - Főzzünk a babának!

Tetszett a recept? Értékeld!

(8 értékelés eddig)

Számításainkat aNutricompsegítségével végeztük!

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Keress receptet!

Részletes keresés

Küldj receptet!

Van egy jó recepted, amit szívesen megosztanál? Küldd be hozzánk, hogy mások is kipóbálhassák!

Tovább

Szponzorált hirdetések