Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

BabakonyhaFőoldal

Csokoládés muffin

   

A dietetikus véleménye:

Az étcsokoládé és a kakaó remek vitamin és ásványi anyag forrás, azonban kevesebb margarint használjunk, hogy ne terheljük meg a baba gyomrát. A csokoládéban egyébként is elég sok zsiradék van.

Hozzávalók:

  • 100 g magas kakaótartalmú (min. 80%) étcsokoládé, 1,5 t.kanál kakaópor, 200 g liszt, 2 t.kanál sütőpor, 120 g barnacukor, 2 tojás, 100 g margarin, 120 ml víz

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A csokit vízgőz fölött felolvasztjuk. Egy tálban a tojásokat a margarinnal és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott csokit. Egy másik edényben a liszthez keverjük a kakaóport és a sütőport, majd a tojásos-margarinos keverékhez adjuk. A tésztát belekanalazzuk az előkészített muffinformákba, és a forró sütőbe rakjuk. Először 5-10 percig sütjük 200 fokon, majd a 180 fokra csökkentjük a hőmérsékletet, és 20-25 perc alatt készre sütjük.

Tetszett a recept? Értékeld!

(12 értékelés eddig)

Számításainkat aNutricompsegítségével végeztük!

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Keress receptet!

Részletes keresés

Küldj receptet!

Van egy jó recepted, amit szívesen megosztanál? Küldd be hozzánk, hogy mások is kipóbálhassák!

Tovább

Szponzorált hirdetések