Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

BabakonyhaFőoldal

Céklaszószos spagetti

   

A dietetikus véleménye:

A cékla káliumban, foszforban, vasban és antioxidáns vitaminokban (A-, C-vitamin) gazdag zöldség, emellett pedig színes és finom is, úgyhogy a babák szeretni szokták.

Hozzávalók:

  • 1 közepes cékla
  • 1 gerezd fokhagyma (ha nem érzékeny a baba)
  • 1 marék durum spagetti (más durum tészta is jó)
  • 2 tk natur krémsajt
  • 2 jégkockányi főtt csirke v. pulykahusi
  • olaj
  • csipet só

Elkészítés:

A céklát alaposan megmosom, megpucolom, majd apró kockákra vágom. Kevés olajon megpárolom a fokhagymával és egy csipet sóval. Közben a tésztát jó puhára megfőzöm. Ha a cékla puha, pépesítem, majd a lábasba visszaöntve hozzáadom a husit és a krémsajtot, együtt forralom egy picit. Ezután összekeverem a kifőzött, felapított tésztával. Jó étvágyat! A mennyiségeket arányosan megnövelve finom családi ebéd készíthető belőle (ilyenkor csak a babáéba kerül husi)!

Tetszett a recept? Értékeld!

(25 értékelés eddig)

Számításainkat aNutricompsegítségével végeztük!

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Keress receptet!

Részletes keresés

Küldj receptet!

Van egy jó recepted, amit szívesen megosztanál? Küldd be hozzánk, hogy mások is kipóbálhassák!

Tovább

Szponzorált hirdetések