BabakonyhaFőoldal
Brokkolis csirkemell
Mónusné Hajas Judit 2007.06.25.
A dietetikus véleménye:
Zsírszegény sajtot válasszunk, és sózásra sincs szükség, mert a sajtok általában elég sósak. Ne szoktassuk hozzá a csecsemőt a sós ízekhez, mert később, már nehéz lesz róla leszoktatni.
Hozzávalók:
- Egy pár fej brokkoli rózsa, pici új krumpli, egy kis kocka csirkemellfilé, reszelt sajt, pici só
Elkészítés:
A csirkemellfilét felteszem főzni, párolni, majd az újkrumplit is külön edénybe. A brokkolirózsa lehet fagyasztott is, amit szintén margarinba felteszek párolni. Amikor mindegyik megpuhult, akkor beleteszem a turmixgépbe, és még belereszelek egy kis sajtot, majd felöntöm a brokkoli levével. Lehet egy pici sót is beletenni. Összeturmixolom, ne legyen híg, inkább sűrűbb. Nagyon finom, és egészséges, jó étvágyat a babáknak!
Tetszett a recept? Értékeld!