Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

BabakonyhaFőoldal

Banántorta

   

A dietetikus véleménye:

Lassan és viszonylag nehezen készíthető édesség, amit a fogyasztók (a gyerkőcök) végül is nagy örömmel, de pillanatok alatt fognak elfogyasztani. A megadott tápanyagértékek 100 grammra vonatkoznak.

Hozzávalók:

  • 15 dkg margarin
  • 8 dkg méz
  • 2 tojás sárgája
  • 3 darab banán
  • 5 dkg darált dió
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • zsemlemorzsa
  • Kókuszreszelék a díszítéshez

Elkészítés:

Habosra keverünk 15 dkg margarint, 8 dkg mézzel és 2 tojássárgájával. Beledolgozunk 3 hámozott, összetört banánt és 5 dkg darált diót, mogyorót vagy napraforgómagot, majd 25 dkg szitált, 1 sütőporral elkevert lisztet. Végül beleforgatjuk a két tojás habbá vert fehérjét is. Kikent, morzsával beszórt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben (tűpróbáig - kb. 35 perc) készre sütjük. A formából tálra borítjuk, és még melegen bekenjük mézzel, majd megszórjuk kókuszreszelékkel. Ünnepivé tehetjük marcipánfigurákkal vagy csoki díszítéssel. A csokoládét megolvasztva, a marcipánt pedig puhára gyúrva alufólián kinyújtjuk, és kekszformázó segítségével fenyő- vagy állatfigurákat (őzike, nyuszi, malacka) készítünk.

Tetszett a recept? Értékeld!

(24 értékelés eddig)

Számításainkat aNutricompsegítségével végeztük!

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Keress receptet!

Részletes keresés

Küldj receptet!

Van egy jó recepted, amit szívesen megosztanál? Küldd be hozzánk, hogy mások is kipóbálhassák!

Tovább

Szponzorált hirdetések