Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

BabakonyhaFőoldal

Banános rebarbara mártás

   

A dietetikus véleménye:

A rebarbara egy rostdús, B vitaminokban, káliumban, kalciumban és magnéziumban gazdag zöldségféle. Hazánkban kevésbé elterjedt, de remek összetevője például leveseknek, mártásoknak.

Hozzávalók:

  • 1 vastag szár rebarbara
  • 1 banán
  • 1 krumpli
  • fél csirkemell

Elkészítés:

A krumplit és a fél csirkemellet felteszem főni, közben a rebarbarát megtisztítom a vékony héjától, ujjnyi vastagra szeletelem. A banánt is összeszelem és ízlés szerint 4-5 kiskanál gyümölcscukorral (mert a rebarbara nagyon savanyú) összefőzöm őket. Pár perc alatt megfő, utána összeturmixolom a főtt krumplival, hogy besűrűsödjön és a husival tálalom.

Tetszett a recept? Értékeld!

(11 értékelés eddig)

Számításainkat aNutricompsegítségével végeztük!

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Keress receptet!

Részletes keresés

Küldj receptet!

Van egy jó recepted, amit szívesen megosztanál? Küldd be hozzánk, hogy mások is kipóbálhassák!

Tovább

Szponzorált hirdetések