Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

BabakonyhaFőoldal

Baba vadas

   

A dietetikus véleménye:

Kiváló recept. A marhahús gazdag vasban, a paszternák pedig káliumban. A hosszabb főzési idő ne tántorítson el senkit, próbálják ki!

Hozzávalók:

  • 2-3 szelet szép marha vagy borjúhús, leveszöldség (1-2 sárgarépa, 1 paszternák, fél karalábé), 1 gerezd fokhagyma, 1 kis vöröshagyma, 1 babérlevél, kevés majoranna, só

Idő: 2 óra

Nehézség: nehéz

Diéta: Normál étrend

Típus: Húsételek

Kor: 8 hónapos kortól

Elkészítés:

Mivel a marhahus főzesi ideje két óra, én ezt az ételt mindig nagyobb mennyiségben készítem. Kiválóan lefagyasztható! A marhahúst ujjnyi szeletekre vágjuk és kevés vízben felfőzzük. Én ezt az első vizet mindig elöntöm, habjával együtt. Ezutan ismét annyi vízzel öntjük fel, amennyi a húst ellepi. Egy kis sóval, babérlevéllel és majorannaval ízesítjük, majd egy órán át főzzük. Ezutan beledobjuk a megtisztított és apróra vágott zöldséget, és további egy órán át főzzük, míg a hús megpuhul. Ezután kivesszük a babérlevelet, és az ételt főzőlével együtt turmixoljuk és kiporciózva lefagyasztjuk. Egy adaghoz frissen főzzünk két kisebb krumplit, és turmixoljuk össze a babavadassal! Isteni finom, az én gyerekem imádja.

Tetszett a recept? Értékeld!

(42 értékelés eddig)

Számításainkat aNutricompsegítségével végeztük!

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Keress receptet!

Részletes keresés

Küldj receptet!

Van egy jó recepted, amit szívesen megosztanál? Küldd be hozzánk, hogy mások is kipóbálhassák!

Tovább

Szponzorált hirdetések