Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

BabakonyhaFőoldal

Almás pulyka

   

A dietetikus véleménye:

A szalonnát inkább 1,5 éves kortól adjuk a babáknak, de óvatosan bánjuk vele, mert ahogy a babák az édes ízhez is hamar hozzászoknak, úgy a sóshoz is, és később már nehéz lesz őket a természetes ízekre átszoktatni.

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamell, 25 dkg szeletelt szalonna, 3-4 alma, 1 nagy tejföl, 20 dkg reszelt sajt, só, olaj

Elkészítés:

A tepsit alját kibéleljük szalonna szeletekkel, rátesszük a szeletekre vágott, besózott és előre kevés olajon megpirított húst. Az almát lereszeljük és a levét kinyomkodjuk (vigyázva mert ha túl sok marad akkor vizes lesz, ha viszont túl kevés akkor száraz!), majd a húsra tesszük. Megkenjük a tetejét tejföllel, majd rászórjuk a sajtot, végül ismét szalonna szeleteket fektetünk rá! Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a szalonna meg nem barnul! Rizzsel tálaljuk!

Tetszett a recept? Értékeld!

(5 értékelés eddig)

Számításainkat aNutricompsegítségével végeztük!

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Keress receptet!

Részletes keresés

Küldj receptet!

Van egy jó recepted, amit szívesen megosztanál? Küldd be hozzánk, hogy mások is kipóbálhassák!

Tovább

Szponzorált hirdetések