Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

BabakonyhaFőoldal

Almás palacsinta

   

A dietetikus véleménye:

A magas rosttartalom miatt ajánlható minden kisgyereknek, akiknek az emésztése picit lassab a szükségesnél, netán székrekedésük van. A porcukros megszórás elhagyását viszont szívből javasoljuk! A tápanyagértékek kb. 240 g készételre vonatkoznak.

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 1 evőkanál búzaliszt
  • 3 evőkanál finomra apritott zabpehely
  • 4 evőkanál tej
  • csipet só
  • 1 kisebb alma
  • 1 teáskanál vaj
  • 1-2teáskanál porcukor

Elkészítés:

A tojást szétválasztjuk, a sárgáját a liszttel,a zabpehellyel, a tejjel és a sóval sűrű tésztává keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk. Az almát megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházát kivágjuk. A negyedeket vékonyan felszeleteljük. Egy teflon serpenyőben felforrósitjuk a zsiradékot, és beleöntjük a tésztát. Elosztjuk rajta az almát, és gyenge lángon aranybarnára sütjük. Megfordítjuk, és a másik felét is aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Tetszett a recept? Értékeld!

(15 értékelés eddig)

Számításainkat aNutricompsegítségével végeztük!

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Keress receptet!

Részletes keresés

Küldj receptet!

Van egy jó recepted, amit szívesen megosztanál? Küldd be hozzánk, hogy mások is kipóbálhassák!

Tovább

Szponzorált hirdetések