BabakonyhaFőoldal
Agyagtálas rakottas
Sárga Krisztina 2008.12.22.
A dietetikus véleménye:
Tejszínt, sót és borsot ne tegyünk 1 év alatti baba ételébe. Később már lehet intenzívebb fűszereket (zsírdúsabb tejszínt) használni, de ilyenkor még könnyen okozhat panaszt. Remek recept, jó étvágyat! A tápanyag-értékek a teljes mennyiségre vonatkoznak.
Hozzávalók:
- 10 szelet csirkemell
- 1 nagyobb fej brokkoli
- 3-4 db sárgarépa
- 1-2 db fehérrépa
- 6-7 szem burgonya
- 2 dl tejszín
- 2 dl tejföl
- só, bors, kömény vagy kakukkfű
Elkészítés:
A csirkemellet vékonyra klopfolom, majd az előre beáztatott agyagtálba teszek egy sort belőle, természetesen befűszerezve! :-) A zöldségeket megtisztítom, majd vékonyra felkarikázom a sárgarépát, és a fehérrépát. A brokkolit rózsáira szedem. Az én gyerekeim úgy szeretik, ha a burgonyából vékony hasábokat vágok. Jól beterítem a husikat a zöldségekkel, majd lelocsolom a tejföl és tejszín keverékével. Ezt rétegezem, míg van a hozzávalókból! A felső rétegre mindenképpen teszek a tejfölös keverékből! Lefedem, és sütőben jól átsütöm!
Tetszett a recept? Értékeld!