Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Zebracsíkos pocak

Szerző: Babaszoba.hu

2007. szeptember 6. | Frissítve: 2016. július 29.

Forrás: Kismama magazin

Terhességi csíkoknak is nevezik őket, de kissé megtévesztő az elnevezés, hiszen akár hirtelen meghízott kamaszlányokon vagy gyorsan megizmosodott testépítőkön is megjelenhetnek a striák.

Zebracsíkos pocak

Ez a kezdetben bíborvörös, majd egyre halványuló, végül gyöngyházfehérré fakuló csík a bőr kötőszöveti szálainak elszakadása miatt keletkezik. Bárki bármit is ígér, ezeket csakis plasztikai sebész tudja tökéletesen eltávolítani, és ő is leginkább a köldök alatti területről, persze a bőrrel együtt, teljes hasplasztikai műtéttel. Minden más kezelési módszer csak megelőzésre vagy halványításra képes.
Kétségbeesni azért nem kell, a striák lassan, ahogyan a bőr visszanyeri a formáját, maguktól is szépen javulnak, kevésbé feltűnővé válnak. Általában hason, combon, popsin, mellen jelennek meg főként a terhesség utolsó harmadában, hiszen a legtöbb nő ezeken a testtájakon hízik a leggyorsabban. Ezért ezeket a területeket érdemes a leggondosabban krémezni a megfelelő készítményekkel.
Sok kismama jó eredményekről számol be és hatásosnak tartja a körömvirág balzsamot, az olivaolajat, vannak akik tojásfehérjével kenegetik a hasukat. Kaphatóak kifejezetten striák elleni kozmetikai készítmények,például testápolók. A zöldalga tartalmú krémeket is sokan tartják egészen hatásosnak. Ám ne feledjük, leginkább a genetika határozza meg a csíkok létét vagy nem-létét.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések