Terhesség

Vicces mondatok, amik szülés közben hagyták el az anyukák száját

A fájdalom, a testi-lelki kimerültség, az izgalom, a boldogság és a gyógyszerek együttes hatására van, hogy az anyukák olyanokat mondanak szülés közben, amin maguk is meglepődnek.
2022. Január 28.
Végülis a humor remek fájdalomcsillapító! (Fotó: Getty Images)

Minden kétséget kizáróan a szülés legemlékezetesebb pillanata az, amikor a kicsi világra jön és először pillanthatja meg az anyukája és az apukája, vannak azonban olyan elejtett megjegyzések, amik szintén örökre megmaradnak a résztvevőkben. Ilyen vicces elszólások gyűltek össze a Reddit-en, mi pedig ezekből szemezgettünk.

1. Már majdnem teljesen kibújt a kisfiam, amikor az orvos és a nővérke egyszerre kiáltottak fel, hogy erőt adjanak a utolsó pár nyomáshoz: “Ennek az újszülött babának pont olyan gyönyörű vörös haja van, mint az anyukájának!” Belőlem pedig kibuggyant a sírás, hogy “de hát az enyém festve van!”

2. Nem én voltam, hanem a férjem, de szülés közben történt: amikor gyerek volt, vidéken éltek és sok állatot tartottak, tudta jól, hogy zajlik egy szülés. Mikor nálunk a helyzet kezdett komolyra fordulni és a célegyenesbe értünk, a rutinos szülésznő azt mondta neki, hogy ha gondolja, üljön most inkább a fejemhez közel. Ő pedig habozás nélkül rávágta: “Erre semmi szükség, nagyon sok disznót láttam már szülés közben!”

3. Egy barátnőm azt mesélte, hogy miközben szülés után varrta az orvos, a következő mondat hagyta el a száját: “Doktor úr, varrja össze nyugodtan az egészet, eszemben sincs többször használni a bejáratot!”

4. Miután megszületett a kislányom és a kezembe adták, ráeszméltem, hogy egyáltalán nem kiabáltam vagy sikoltoztam szülés közben úgy, ahogy azt a filmekben látni. Fogtam magam, és random sikításba kezdtem – senki nem szólt egy árva szót sem, de az orvosom arckifejezése így is mindent elárult.

5. November elején született a babánk, ezért az epidurális érzéstelenítés előtt az aneszteziológus stílusosan azt mondta, hogy úgy púposítsam a hátamat, mint a halloween-i fekete macskák. Ez annyira megtetszett, hogy a fájások alatt mély hangon nyávogni kezdtem – a szülésznőm és a férjem szemmel láthatóan zavarba jöttek, nekem viszont szórakoztató volt és elterelte a figyelmemet a kínokról.

6. Utáltam a terhességemet, a végén annyira fájtak a bordáim és a hátam, hogy azt hittem belehalok. Mivel a kisbabám farfekvéses volt, császármetszésre került sor, ami előtt többször is elmondták, hogy érezhetek némi nyomást vagy kisebb fájdalmat. Jó, hogy szóltak, mert a bébi be volt szorulva a bordáim közé, így komolyan meg kellett vele küzdenie az orvosnak. Én viszont tudtam, hogy amint vége lesz, megszabadulok a gyötrő hátpanaszoktól, így műtét közben azt hajtogattam: “Úristen, ez nagyon jó érzés!” Azt hiszem, nem gyakran hallanak ilyet császár során! 

7. A férjem három órán keresztül tartott az arcom elé egy apró, USB vezérlésű ventilátort, amiről akkor úgy éreztem, hogy az egyetlen dolog a világon, ami képes megakadályozni, hogy kidobjam a taccsot. Egyszer csak belém hasított a gondolat, hogy ez a kütyü akár le is merülhet, ami annyira mélyen érintett, hogy zokogni kezdtem. Könyörgőn néztem a férjemre és azt mondtam: “Ne hagyd, hogy meghaljon ez a ventilátor, mert akkor az én életemnek is annyi!” Ő pedig harcra készen előhúzott egy USB-töltőt és a lehető legkomolyabb arckifejezéssel mondta: “Nem fogom hagyni, hogy ez megtörténjen!”

8. Már a kitolási szakaszban jártunk, amikor elsétált mellettem a szülésznő és odasúgta: “Gyönyörű a haja!” Értetlenül néztem a férjemre és azt kérdeztem: “Ezt most a gyerekre mondta vagy rám?” Természetesen az előbbire értette, de nem volt teljesen egyértelmű, mi pedig máig nevetünk rajta.