Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Váratlan vendég a várandósság alatt: inkontinencia (X)

Szerző: Babaszoba.hu

2018. július 23.

Forrás: babaszoba.hu

A várandósság egy csodálatos időszak a nők életében, azonban a babavárás izgalmát megzavarhatják kellemetlen tünetek, olyanok is, amelyekre egyáltalán nem számítottunk...

Általában az utolsó harmadban jelenhet meg az úgynevezett stressz inkontinencia, ami akaratlan vizeletszivárgást jelent. Okozója elsősorban a hólyagra nehezedő nyomás, valamint a hólyagzáró izom túlterheltsége. Elég egy tüsszentés, köhögés vagy hirtelen mozdulat, és máris megtörténhet a kellemetlen szivárgás. 

Nem kell megijedni, pár egyszerű tippel enyhíthetjük a tüneteket, és koncentrálhatunk arra, ami igazán számít, kisbabánk érkezésére és a várandósság szépségeire.


Gyakori probléma, mégsem beszélünk róla

A Házipatika.com Nagy Egészségtesztje idén is felmérte a magyarok egészségügyi állapotát, amiből kiderült, hogy az inkontinencia valóságos népbetegséggé vált hazánkban. Tízből egy nő tapasztal vizelettartási problémát várandóssága alatt, viszont 75%-uk egyáltalán nem beszél a problémáról, sem közeli hozzátartozójával, sem orvosával.

Egy cseppet sem kell szégyellni az inkontinenciát, tanuljuk meg, hogyan lehet vele élni! Fontos, hogy megtaláljuk a legnagyobb kényelmet nyújtó terméket, amiben magabiztosan érezzük magunkat. Viseljünk olyan betéteket, amiket kifejezetten vizelettartási panaszokra terveztek. A Seni Lady család Micro betétje a ruházat alatt észrevétlenül viselhető, Odour Stop rendszerének köszönhetően pedig meggátolja azon baktériumok szaporodását is, melyek a kellemetlen szagokat okozzák, így magabiztosak maradhatunk minden helyzetben.

A kávéról nem kell lemondanunk, de a koffeinről ajánlott

Vannak olyan italok, amelyek irritálják a hólyagot, a többi között a kávé is ilyen. A Házipatika kutatása szerint a magyar nők 69%-a naponta, vagy naponta többször fogyaszt kávét. Várandósság alatt sem kell lemondanunk a kávéról, elég ha koffeinmentes változatra szavazunk, ezzel a magzatunkat is védjük. Egyes kutatások kimutatták, hogy a vetélés kockázata a napi 200 milligramm feletti koffeint fogyasztó várandósoknál jelentősen megnőtt, nem érdemes kockáztatni.


Víz, víz, víz!

Kevesebb kávé, több víz! A nem elegendő folyadékbevitel a vizelet besűrűsödését okozhatja, ami nagyon megterheli a húgyhólyagot, ezért igyunk meg naponta legalább három liter vizet. Inkább többször igyunk, de keveset, és járjunk el gyakran mosdóba, akkor is, ha épp nincs ingerenciánk, így nem terheljük feleslegesen a hólyagot.


Lazítani, próbáljunk lazítani?

Az inkontinencia súlyossági foka eltérő lehet, a leggyakoribb befolyásoló tényezők a nem, a kor, az általános egészségi állapot, a fizikai terhelés, bizonyos gyógyszerek, valamint a stressz. Sajnos, mi magyarok sokat stresszelünk. A teszt összes válaszadójából 64% vallotta, hogy rendszeresen stresszel a mindennapokban, ami súlyosbíthatja az inkontinenciát.
 


Úszás inkontinencia ellen?

A prevenciót illetően kifejezetten jó időszak a nyár, úszás közben ugyanis az inkontinenciáért felelős izmok is erősödnek. Az Egészségtesztből kiderült, hogy a magyarok között a legnépszerűbb mozgásforma a kerékpározás, utána következik a futás, majd dobogós helyre került az úszás, a kitöltők 17 százaléka választja ezt a sportot. Terhességünk elején bátran járjunk úszni, csak ügyeljünk kiemelten a fertőzésveszélyre, ha bizonytalanok vagyunk valamiben, kérjük a kezelőorvos tanácsát.

Fiatalabb korban könnyebben regenerálódnak az érintett izomcsoportok, de speciális gyógytornával, megfelelő folyadékfogyasztással és táplálkozással bármely életkorban visszafordítható a nem végleges inkontinencia. A Kegel-gyakorlatok segítségével nem csak az inkontinencia gyógyítható, de a gyakorlatok felkészítik a medencénk izmait a szülésre és a szülés utáni felépülésre. Tegyünk az inkontinencia ellen és ne féljük róla beszélni. Élvezzük a várandósságot amennyire csak lehet!
 

A Seni Lady és Seni Care termékcsalád megoldást kínál az inkontinencia problémáira

 
A Seni Lady Comfort Normal betét szerkezete és anyaga kiemelt biztonságot, diszkréciót és mindig friss érzetet biztosít viselőjének. Légáteresztő külső borításának köszönhetően pedig a bőrirritáció esélye minimalizálható.
 
A Seni Care puha, nedves törlőkendő a gyengéd tisztításon felül helyreállítja a bőr rugalmasságát és gyorsítja a regenerációt. Praktikus visszazárható csomagolása miatt a törlőkendők kitűnően tartják a nedvességet és nem száradnak ki.
 
Az alkalmi, csepegéses vizeletinkontinenciát tapasztalóknak a Seni Lady Comfort Micro betét használata ajánlott, melynek viselése észrevehetetlen a ruházat alatt, Odour Stop rendszerének köszönhetően pedig meggátolja a baktériumok szaporodását is, ezáltal nem alakulnak ki kellemetlen szagok.

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések