Terhesség

Vakbélgyanúval ment kórházba, szülés lett a vége

Az újdonsült anyukának eszébe sem jutott, hogy baba lehet a dologban.
2021. Szeptember 04.
Annyi csalódás érte, hogy végérvényesen lemondott az anyaságról (Fotó: Getty Images)

A 43 éves Janice és férje olyan sok éven át próbálkoztak hiába a gyermekáldással, hogy végül teljesen lemondtak a szülőségről. A nő a fura tünetek ellenére sem gondolt terhességre, pedig már a célegyenesben járt, olyannyira, hogy a kórházból újszülött kislányával térhetett haza. 

Janice Kerwick és férje tíz éven át tett meg mindent azért, hogy gyermekük szülessen, ám egyetlen próbálkozásuk sem járt sikerrel. A rengeteg kudarc után fájó szívvel úgy döntöttek, jobb, ha lemondanak a vágyukról és beletörődnek, hogy nem lehet kisbabájuk. A csoda észrevétlenül történt meg velük, és csak akkor derült rá fény, amikor a kislányuk úgy döntött, kibújik az anyuka hasából. Janice még akkor sem gondolt arra, hogy szülési fájdalmai lennének, amikor rendszeres időközönként jelentkező görcsök gyötörték: szentül meg volt róla győződve, hogy vakbélgyulladása van, a kórházba is azért ment be, mert azt szerette volna, hogy megszabadítsák a beteg testrészétől.

Ahogy a pár meséli, orvosi segítséget is igénybe vettek a babavállaláshoz és alternatív megoldásokat is kipróbáltak, ám semmi sem váltotta valóra legnagyobb kívánságukat. Mindketten megijedtek, amikor Janice egyre erősödő hasfájást tapasztalt, ám arra egyikük sem számított, hogy a kínokat egy új családtag okozza. Annyi, de annyi negatív terhességi tesztet láttak már életük során, hogy teljesen elképzelhetetlennek tartották a várandósságot.

Amikor bementek a kórházba, hogy segítséget kérjenek, formalitásból terhességi tesztet is végeztek, ami mindenki legnagyobb meglepetésére pozitív eredményt mutatott. Janicenek nem sok ideje volt arra, hogy feldolgozza a nagy hírt, nem sokkal ezután ugyanis világra jött a kisbabája, aki az Arabella nevet kapta. A csodával határos módon fogant és született baba érkezése nemcsak a kórház dolgozóinak szívét érintette meg, hanem az újságírók érdeklődését is felkeltette, hiszen egyáltalán nem mindennapi történet az övék. 

Janice és férje rendkívül hálásak a sorsnak, amiért kislányuk makkegészségesen született. Azoknak akik szerint egyszerűen lehetetlen, hogy egy felnőtt nő ne észlelje a terhességét, a kismama arról számolt be, hogy az utóbbi időszakban fogyni kezdett, vagyis tényleg semmilyen jel nem utalt babavárásra. Ráadásul annak idején az orvosok sem bíztatták őket semmi jóval, ezért még kósza ötlet szintjén sem merült fel benne a terhesség lehetősége.