Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Tüsszögés, piros szemek

Szerző: Babaszoba.hu

2007. szeptember 6. | Frissítve: 2015. augusztus 29.

Forrás: Kismama magazin

Az allergia kellemetlen tünetei a várandósokat sem kímélik. Sőt átmeneti rosszabbodás is előfordulhat a nyálkahártyák nagyobb vérbősége miatt.

Ha gyógyszerek nélkül már túlságosan kellemetlenek a panaszok, az orvos először helyi kezelést javasol. A szteroidot is tartalmazó orrspray, szemcsepp enyhíti a tüneteket, a hatóanyagnak pedig csupán igen csekély hányada jut a vérkeringésbe.

Az allergia kellemetlen tünetei a várandósokat sem kíméli

Ha ez nem bizonyul elegendőnek, úgynevezett szisztémás kezelésre is szükség lehet, ami rendszeres, az allergiaszezonban végig folytatott gyógyszerszedést jelent. Allergiás asztma esetében nem szabad rosszul értelmezett óvatosságból megvárni a tünetek súlyosbodását.

A belélegezhető gyulladáscsökkentők - ezek a megelőzést szolgáló szerek - a terhesség alatt is minden további nélkül alkalmazhatók, a hörgőtágító - úgynevezett tüneti szer - ugyancsak adható kismamáknak. A magzat jó oxigénellátottsága miatt igen fontos, hogy a várandós is elegendő oxigénhez jusson, ezért nem szabad megvárni a hörgőszűkület kialakulását.

A belélegezhető készítmények hatóanyagának csupán elenyészően kis hányada jut az anyai keringésbe, ez nem veszélyezteti a magzatot.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések