Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Törvényt sértett a génmódosító kínai kutató

Szerző: Babaszoba.hu

2019. január 22.

Forrás: Index.hu

Bajban van az a kínai kutató, aki nem régiben csecsemők génszerkesztését végezte el. Kína bizonyítottnak látja, hogy etikai szabályokat és törvényeket is megsértett a kutató.

Törvényt sértett a génmódosító kínai kutató
A hatósági vizsgálat szerint a kutató súlyosan megsértette az állami szabályozást már akkor, amikor szülőket toborzott a kutatásához.

Ho Csian-kuj, ahogy arról mi is beszámoltunk még tavaly jelentette be egy konferencián, hogy megtermékenyítési eljárás során hét pár embrióját módosította, közülük egy jutott el a terhességig. Csien-kuj azt is elmondta akkor, hogy úgy módosította a babák DNS-ét, hogy ellenállók legyenek az AIDS-et okozó HIV vírussal szemben. Bejelentésével akkor sokkolta a világot, többen etikailag elfogadhatatlannak és emberkísérletnek minősítették a beavatkozást. Jelenleg ugyanis nem sokat tudunk arról, hogy a génszerkesztésnek milyen következményei vannak.
A hivatalos vizsgálat most megerősítette, hogy valóban megváltoztatta az emberi embriók génjeit. "Ez a viselkedés súlyosan sérti az etikát, a tudományos kutatás integritását, így károkat okoz mind Kínában, mind külföldön" - idézi az Index a Xinhua kínai állami hírügynökség. Jelentésük szerint Ho és társai "a személyes hírnév és a vagyon kedvéért" végezték el a kísérletet.
Máris megszólaltak olyan hangok, amik kétségbe vonjak, hogy Ho egyedül, a hatóságok és a feljebbvalói nélkül meg tudta volna valósítani a kísérletet.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Még nem vette fel a babaváró hitelt? (X)

Összegyűjtöttük az öt legfontosabb tudnivalót az állami kamattámogatott babaváró hitelről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések