Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Töltődjünk fel!

Címkék:

életmód

Szerző: Babaszoba.hu

2007. szeptember 6. | Frissítve: 2016. július 27.

Forrás: Kismama magazin

Megnyugtató, ha a baba jól van, de az is hasznos, ha magunkra is gondolunk.

Töltődjünk fel!

Az első álomkóros hetek eltelte után dúskálhatunk a jobbnál jobb ötletekben:
 • - A nevetés kimondottan jó hatással van szervezetünkre. Ezért sürgősen nézzünk meg valami igazán vidámat a moziban vagy a színházban, és olvasgassunk vicces dolgokat. Az internet is igazi aranybánya!
 • Szánjunk mindennap időt egy kiadós sétára a friss levegőn. Napi két-három kilométer gyaloglás és bámészkodás az ébredező természetben csodát tesz.
 • Esténként szánjunk időt az arcápolásra: a bőrradír jólesően átdörzsöli, felfrissíti az arcbőrt és a testet.
 • Keressünk mindennap valamit, aminek örülhetünk. Nem kell hatalmas dolgokra gondolni, az apróságok is sokat számítanak: régi fényképek, kedves ismerősök, körjárat egy hatalmas könyvesboltban, finom, illatos málnaturmix, világmegváltó tervek - annyi minden van, ami megdobogtathatja szívünket. Az örömből mindig jut a babának is!
 • A babavárásnak megannyi irodalma van, de többségük a magzat fejlődését követi nyomon, a szülésre ad felkészítő tanácsokat, kevésbé foglakozik a nők megváltozott testi-és lelki állapotával. Azért találunk olyan könyveket is, amelyek ebből a nézőpontból mutatják be a kilenc hónapot.
  Ilyen például Vicki Iovine: Barátnőim a terhességről - Amit inkább nem az orvostól kérdeznél c. könyve, ami könnyed, humoros formában mesél a terhességnek azokról a fejezeteiről is, amelyek hol zavarba ejtőek, hol furcsák.
  Vida Ágnes: Anyapszichológia - Az anyai lélek szivárványa a fogantatástól nagymamakorig c.könyve az elvárásokról és a női lélekről árul el sokat.
  Terápiás tapasztalatokra épít Joan Raphael-Leff Másállapot - A várandósság pszichológiája c. könyve, amely nemcsak a megszokott testi és lelki egyensúlyt felborulásáról szól, hanem a várandós nő saját identitásának újrafogalmazásáról, és társas kapcsolatainak átalakulásáról is.
  Kapcsolódó cikkeink:

  Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések