Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Testem is, lelkem is megváltozik

Szerző: Babaszoba.hu

2008. február 3. | Frissítve: 2013. december 10.

Forrás: Kismama magazin

A mai barbibaba-korszakban, fiatalság-kultuszban sok nő nehezen birkózik meg a gondolattal, hogy teste a várandósság első heteitől átformálódik.

Át kell gondolni: milyen viszonyban vagyok a testemmel. El tudom-e fogadni, hogy a terhesség, szülés, szoptatás változtatni fog rajtam? Elfogadom-e, hogy másként fogok működni, mint "lánykoromban"? Hogy a szexualitás más helyet fog elfoglalni az életemben, mint eddig? Mit tudok a terhességről? Milyen a viszonyom a szüléshez?
Minden ilyen kérdésre százféle válasz adható, hiszen ezen a területen is múltunkból és környezetünkből táplálkozunk. Mindannyian tucatjával halljuk a szörnyű és gyönyörű szüléstörténeteket. Saját születésünk élménye, de az arról hallott beszámoló is erősen hat ránk. Szorongást kelthetnek a szüléssel vagy kórházzal kapcsolatos, feldolgozatlan kora gyermekkori élmények. Megrémíthetnek azok a beavatkozások, rendszabályok, amelyek manapság a kórházi szülés velejárói. A gyermekvállalást, az egész terhességet beárnyékolhatja a fájdalomtól való félelem. A fájdalomtól, ami manapság központi kérdéssé vált, pedig a szülésnek nem a lényege, hanem éppen csak egy része.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések