Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Terminustúllépés? Így bírhatod ki!

Szerző: Babaszoba.hu

2019. április 21. | Frissítve: 2020. április 25.

Forrás: babaszoba.hu

A terhesség utolsó napjai talán a legnehezebbek: minden nap úgy kelsz fel, hogy talán ma történik valami, aztán persze semmi... arról nem is beszélve, hogy valószínűleg már kifejezetten rosszul is érzed magad.

Nem könnyíti meg a helyzetedet az sem, hogy mindenki - bár kedvesen - állandóan érdeklődik, egyben vagytok-e még. A hormonjaid sem kímélnek, mindened fáj, és csak szeretnél túlesni az egészen! Hogyan lehet ezt egyáltalán túlélni?
Mit csinálj az utolsó napokban?

Sétálj!

Sétálj annyit, amennyit csak bírsz! Az egyik régi meglátás szerint a sétálás, lépcsőzés beindíthatja a szülést, arról nem is beszélve, hogy a szabadtéri mozgás a stresszt is csökkenti, és legalább könnyebben eltelik az idő, mint otthon, a négy fal között.

Foglald el magad!

Biztos neked is ismerős a fészekrakó ösztön. Nos, a babaszoba csinosítgatása nemcsak "kötelesség", de a figyelmedet is nagyszerűen elterelheti. Hajtogasd össze a kisruhákat, rendezd át a fűszeres szekrényt vagy válogasd ki azokat a könyveket, amelyeket odaadományozhatsz a helyi könyvtárnak!

Halkítsd le a telefonodat!

Az állandó üzenetek és érdeklődő telefonhívások az idegeidre mehetnek, főleg, hogy csak ugyanazt tudod elismételni újra és újra. Nem csoda, ha nincs ehhez türelmed! Nyugodtan halkítsd le a telefonod, és csak azzal beszélj, akihez tényleg kedved van!

Nassolj!

Jégkrémre vágysz, vagy valami más finomságra? Nyugodtan egyél belőle annyit, amennyi jólesik - ki tudja, mikor lesz erre újra lehetőséged! Hasonlóképpen: lustálkodj, amíg lehet! Nézz sorozatokat, olvass, fejts keresztrejtvényt!

Aludj!

A várandós kismamák rengetegszer megkaphatják ezt a tanácsot: aludjanak most, amikor még tehetik! Lehet, hogy ez sokáig nem tűnik annyira jó ötletnek, aztán eljöhet az a pillanat, amikor aludhatnának, de nem tudnak. Ha az utolsó napokban van lehetőséged napközben is szunyókálni, nyugodtan dőlj le egy-két órára! Amikor megérkezik a baba, úgyis búcsút mondhatsz a békés éjszakáknak jó néhány hónapra!
(via)
Ezt is érdemes elolvasni:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák