Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Terhesség: mi történik a 15. és 20. terhességi hét között?

Szerző: B.G.- babaszoba.hu

2018. október 28. | Frissítve: 2019. november 13.

Forrás: babaszoba.hu

A magzat egyre csak növekszik. Ebben az időszakban megtörténik a legizgalmasabb dolgok egyike: érezni kezded a kisbabád mozgását.

Terhesség: mi történik a 15. és 20. terhességi hét között?
A 15 és 20 hét között a magzat több mint duplájára nő. Ahogy a teste nő, az idegrendszere is gyorsan érik. A magzat idegei összekapcsolják az agyat a többi testrészével, az agyból az agytörzsbe és a gerincbe, a törzsbe és a végtagjaiba.
A baba csontváza is változik. A puha porc csontosodni kezd, ez a folyamat először a karokban és a lábakban kezdődik meg. Az érzékszervi fejlődés is felgyorsul. A magzat agya kijelöli a szagok, íz, hallás, látás és tapintás területeit. A magzat már képes meghallani az anya szívverését és hangját. Szóval olvass fel neki hangosan, énekelj boldog dallamokat.
A magzat akár a hüvelykujját is szophatja. A 18. héten a terhesség egyik legizgalmasabb része veszi kezdetét: az anya már érzi a magzat mozgását. Ez kezdetben olyan érzés, mintha gyengéd hullámok lennének, később erősebbé és gyakoribbá válik.
20 hetes korában a magzat súlya kb. 300 gramm, hossza és a fejtől a sarokig képest kb. 25 cm. Akkora, mint egy banán. A 20 hét egy komoly mérföldkő: elérkeztél a terhesség feléhez.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák