Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Telki Magánkórház

Szerző: W. Ungváry Renáta

2010. március 1.

Forrás: Kismama magazin

Nem is olyan távol a város zajától, festői környezetben, szállodai kényelemben hozhatja világra kisbabáját, aki úgy dönt, nem sajnálja a pénzt arra, hogy az a három-négy nap tökéletes kényelemben és kiszolgálásban teljen.

Ahogy tetszik! - így lehetne összefoglalni azt a nagyvonalúságot, amellyel a kismamák és hozzátartozóik igényeit kezelik immár tizenegyedik éve. Eleinte főként külföldiek vették igénybe a magánkórház szolgáltatásait, a legtöbb külföldi biztosító ugyanis térítette a költségeket.

Most már a hazai páciensek vannak többségben, bár a szülészeten egyelőre fele-fele az arány. Az ország minden részéből jönnek ide szülni, sőt a környező országok magyarlakta területeiről is. A külföldi páciensekkel szemben egyelőre hátrányos helyzetbe kerülnek a tb-járulékot fizető (tehát érvényes biztosítással rendelkező), de magánintézményben szülő kismamák, az OEP ugyanis a szülészeti alapellátás díját sem téríti számukra, pedig ez jelentősen mérsékelné a költségeket.

A párok 95 százaléka igényli, hogy a szülés után is bent maradhasson a kismamával az egyik hozzátartozója. Ugyanez a helyzet az apa jelenlétével a császárműtőben: a párok többsége igényt tart rá. Nálunk ezért természetes, hogy a császárral született kisbabát is azonnal édesanyja mellkasára teszik még a műtőben, majd az édesapa tarthatja, amíg a műtét befejeződik.

Fotó: Rátkai Éva

Akár "hozott" orvossal, szülésznővel is lehet nálunk szülni, ennek azonban feltétele, hogy az orvos és a szülésznő szerződést kössön velünk. A szobából telefonon lehet bármilyen ételt rendelni reggel nyolctól este nyolcig, de természetesen az étterembe is le lehet sétálni - sorolja dr. Fenyőházi Jenő osztályvezető főorvos, amikor azt firtatom, miben más ez a hely, mint a többi. Ezen aztán el is gondolkodom egy pillanatra. Hiszen azt bárki láthatja, aki belép ide, hogy minden gyönyörű, kényelmes, akár egy wellness-szállóban, semmi sem emlékeztet a megszokott kórházi környezetre, szagra, mentalitásra.

A földszinti étterem, kávézó, a recepció és a szép park rögtön megnyugtatja az embert, aki el is feledkezik a rá váró beavatkozásról, és lazító üzemmódba kapcsol. Telkiben a betöltött 35. héttől lehet szülni. Ha a kisbabát intenzív osztályra kell szállítani, akkor ez újszülött mentőszolgálat segítségével történik, a kórház pedig szükség esetén gondoskodik a kismama illetve a lefejt tej odaszállításáról. Váratlan helyzetekre is fel vannak készülve, saját transzfúziós állomásuknak köszönhetően a sürgős vérátömlesztést is azonnal el tudják végezni.
Tények, adatok

 • Éves születésszám: 320
 • A császármetszések aránya: 35 százalék
 • Terhesgondozás: 10 alkalom, alkalmanként 20 000 Ft, csomagáras megoldással
 • A szüléshez tetszés szerinti számú kísérő jöhet.
 • Három szülőszoba van, ebből egy alternatív.
 • A szülés ára: 480 000 Ft négy nap tartózkodással, újszülött ellátással
 • Epidurális érzéstelenítés: 80 000 Ft
 • A császármetszés ára: 590 000 Ft
 • 8-9 főállású szülésznő közül lehet választani.
 • Minden szoba kétágyas, tévés, internetes, fürdőszobás, a szülés ára a hozzátartozó bent tartózkodásának költségét is tartalmazza.
 • Az apa bemehet a császármetszésre is, ha akar.
 • Szülésre felkészítő tanfolyam babmasszázs-oktatással a Budakeszi úti járóbeteg-rendelésen.
 • Bővebb információ: www.telkihospital.hu
A Kismama magazin minden száma bemutat két szülészetet az ország minden tájáról. Keresd az újságosnál, vagy fizesd elő!

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések