Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Tartásjavító várandósoknak

Szerző: Latin Anikó

2003. szeptember 22. | Frissítve: 2016. május 31.

Forrás: Baba Magazin

Várandós kismamáknak ajánljuk az otthon végezhető tartásjavító gyakorlatokat. Ha az orvos nem tiltja a tornát, végezzék rendszeresen, fokozatosan emelve a gyakorlatok számát, de sohasem a kifáradásig.

Tartásjavító várandósoknak

Étkezés után 2-3 óra elteltével, üres hólyaggal tornázzanak, kényelmes öltözékben. A gyakorlatok közt pihenjenek, lazítsanak, hogy vérkeringésük kielégítő legyen.

Gyakorolja a helyes tartást állva is: egyik kezét helyezze a hasára, másikat a popsijára.

Hasát húzza be, és az ágyéki szakaszt nyomja hátra, közben csípőjét eressze le. Ebben a tartásban tegyen pár lépést, nyugodt légzéssel kombinálva a lassú sétát.

Tanulja meg az ágyéki szakasz mozgékonnyá tételét. Feküdjön a hátára, feje alá helyezzen egy kispárnát. Térdét hajlítsa be, talpak a talajon, karok a test mellett feküdjenek.

Húzza be a hasát, közben az ágyéki szakaszt szorítsa a földhöz. Lélegezzen ki, majd lazítsa el a derék- és a hasizmait, és lélegezzen egy jó mélyet. Óvatos mozdulattal az ágyéki szakaszt homorítsa ki. Ezt a két mozdulatot gyakorolja hintaszerűen néhányszor.

Térdeljen egy szék elé. Alkarjával, támaszkodjék a szék ülőpárnájára. Hasát húzza be, és csípőjét leszo-rítva, az ágyéki részt domborítsa, fejét is lógassa le.

Emelje fel a fejét, és közben az ágyéki részt homorítsa. Hintázó mozdulattal gyakorolja a homorítást és a domborítást.

Álljon négykézláb, a jobb lábát emelje fel a gerincével egy vonalba.

Húzza a térdét a keze alá, fejét hajtsa le. Ismételje a mozgást 3x-4x a másik lábával is. Óvja derekát a hirtelen mozdulatoktól!

Támaszkodjék a kezére és a térdére. Hasát húzza be, lassan domborítsa hátát és derekát. Fejét engedje le, és lélegezzen ki.

Egyenesítse ki gerincét, emelje fel a fejét és lélegezzen be. Folytassa a gyakorlatot igen lassú ütemben.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Még nem vette fel a babaváró hitelt? (X)

Összegyűjtöttük az öt legfontosabb tudnivalót az állami kamattámogatott babaváró hitelről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések