Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Talpmasszázs: ezért érdemes kipróbálni!

Szerző: Babaszoba.hu

2018. április 13.

Forrás: babaszoba.hu

Egy hosszú nap után igencsak kényeztető és pihentető lehet egy kis talp- vagy lábmasszázs. Ráadásul nemcsak relaxálni segít, de az egészségünkre is nagyon jó hatással van. Lássuk, miért érdemes kipróbálni!

Magas vérnyomás

A magas vérnyomást néma gyilkosnak is nevezik, hiszen ritkán vannak tünetei, viszont hosszú éveken keresztül roncsolhatja a szerveinket, és szív- és érrendszeri betegségekhez is vezethet, sőt halálos szövődményekkel is járhat. A magas vérnyomás az életmód megváltoztatásával, illetve gyógyszerekkel kezelhető, de a rendszeres lábmasszírozás is jótékonyan hat a vérnyomásunkra.

Premenstruációs szindróma

A premenstruációs szindróma (PMS) rengeteg nőt érint kisebb-nagyobb mértékben, jellegzetes tünetei között találjuk a hangulatingadozást, az ingerlékenységet, az alvászavarokat, a fejfájást, a puffadást. A talpunk rendszeres masszírozásával azonban ezeket a tüneteket is enyhíthetjük.
Az egészségünkre is jó hatással van a talpmasszázs

Lábdagadás

A lábdagadás, ödémásodás gyakori panasz a kismamák körében. Ilyenkor a szövetek között felgyülemlik a folyadék, mely nemcsak esztétikai problémát okoz, de kifejezetten fájdalmas is lehet. Az óvatos lábmasszírozással serkenthetjük a keringést és megszüntethetjük a lábdagadással összefüggő panaszokat.

Szülés utáni felépülés

A láb, illetve a talp masszírozása jótékonyan hat a szervezetre a szülés után is, például gyorsíthatja a regenerációt, a gyógyulási folyamatokat.

Alvászavarok

A lábmasszírozás nagyon jól ellazít, megnyugtat, ez pedig különösen előnyös lehet azoknak, akik nehezebben alszanak el. A lábmasszázst érdemes kombinálni egy relaxáló fürdővel is, így biztosan nem kell attól tartani, hogy órákon át álmatlanul fogunk forgolódni!

Fejfájás

A fejfájás ellen is bevethetjük a talpmasszázst: ha a halántékunknál fáj a fejünk, a nagylábujjakat érdemes alaposan átgyúrni, átdörzsölgetni, míg ha a nyak- illetve vállfájás sugárzik ki a fejünkbe is, akkor a kislábujjak alatti területre érdemes koncentrálni. Természetesen, az egész talpat érdemes átmasszírozni, ez ugyanis a stresszt is csökkenti (ami pedig a fájdalmakat is intenzívebbé teszi).

4 tipp talpmasszázshoz

  • Üljünk kényelmesen és a masszírozandó lábunkat tegyük a másik combunkra. A láb- és talpmasszázshoz használhatunk krémet vagy olajat(a felesleget masszírozás után töröljük le!).
  • A masszírozáshoz használjuk az ujjainkat, a tenyerünket és az öklünket is, a legjobb hatás érdekében pedig variáljuk a mozdulatokat (pl. gyúrjuk, simítsuk, nyomkodjuk a lábunkat), illetve a masszírozás erősségét is.
  • A masszírozásból ne hagyjuk ki a lábujjakat sem: dörzsöljük át, óvatosan húzogassuk meg őket! A lábfejet és a bokát is mozgassuk, simítsuk át!
  • Terhesen csak a lehető legóvatosabban masszírozzuk a lábat, a talp erőteljes nyomkodása, reflexológiai kezelése nem javasolt!
(via)
Ezt is érdemes elolvasni:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések