Terhesség

Szuper videón szemlélteti egy szülésznő, mi történik a méhben vajúdás közben

Eredetileg az unokahúgának szánta ezt a szemléltető videót a szülésznő, ám mások is kíváncsiak voltak rá, így végül több mint 1 millió ember nézte meg!
2022. Február 13.

Liz Chalmers szülésznőként dolgozik, de a tanítás is a szenvedélye, nagy lelkesedéssel tart szülésfelkészítő kurzusokat kismamáknak és leendő szülésznőknek is sokat segít. Videójában, aminek sikere minden várakozását felülmúlta, Liz azt mutatja meg, mi történik a méhben vajúdás közben, s hogy milyen csodálatosan alkotta meg a természet a tágulás folyamatát.

Unokahúga, Charlotte Curtis épp babát várt, így eredetileg neki szánta ezt a rövid bemutatót, amiből kiderül, hogyan tágul és hogyan rövidül a méhnyak az összehúzódások következtében. 

A szülésznő mindössze egy lufit és egy pingponglabdát használ ahhoz, hogy szemléltesse, hogyan indul el a világ felé a kisbaba, s hogy miként segít neki ebben az anyuka teste. Olyan könnyeden magyaráz, hogy ha netán kéznél vannak a videóban szereplő eszközök, vele együtt gyakorolhatsz! Ha babát vársz, ez sokat segíthet egyrészt azért, hogy tisztában legyél azzal, hogy pontosan min mész keresztül, másrészt azért, mert könnyebben elképzelheted és vizualizációval akár segítheted is a babád születését.

Miután óvatosan belehelyezi a lufiba a labdát, félig felfújja, majd megvárja, hogy a baba fejét szimbolizáló pingponglabda a lufi szájába, azaz szemléletesen a szülőcsatornába illeszkedjen. Ezután megmutatja, hogy működnek a jóslófájások, és megnyugtatóan elmagyarázza, miért nem kell tőlük tartania az anyukáknak. 

A tolófájásokat is érthetően mutatja be, minden egyes nyomással rövidebbé és rövidebbé válik a lufi méhnyakat szemléltető része, majd miután a pingponglabda egészen közel kerül a kijárathoz, egy utolsó erőteljes nyomással “világra segíti”.

Miután Liz meghallotta, hogy a videójára milyen sokan voltak kíváncsiak, nevetve annyit mondott: “Úgy látszik, jóval messzebbre ért ez a kisfilm, mint amire számítottam!”

Később fény derült arra az örömteli hírre, hogy a várandós Charlotte-nak ikrei lesznek, ezért Liz készített egy másik videót is, amiben azt mutatja meg, hogyan jönnek világra az ikrek természetes szülés során.