Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Szívbemarkolóbb fotó még nem készült a lombikos küzdelmekről

Szerző: Jaksa Petra

2018. augusztus 27. | Frissítve: 2019. szeptember 21.

Forrás: babaszoba.hu

4 év, 3 vetélés, 1616 szúrás: egy pár hihetetlen lombikbébi történetét ábrázolja ez a szívbemarkoló fotó, melyen a beültetéshez használt fecskendők veszik körbe az újszülött gyermeküket.

Szívbemarkolóbb fotó még nem készült a lombikos küzdelmekről(fotó: Packer Family Photography)
Mindezen együtt ment keresztül Patricia és Kimberly O'Neill, hogy végre életet adhassanak közös kislányuknak. Az arizonai pár az évek alatt megőrzött minden egyes mesterséges megtermékenyítéshez használt fecskendőt, és most egy csodálatos fotón mutatják meg azt a hihetetlen küzdelmet, amit átéltek.
A fotón a fecskendők egy óriási szívet ábrázolnak, melynek a közepében ott fekszik az újszülött kislányuk, London. A képet Samantha Packer, a Packer Family Photography fotósa készítette és mióta közzétették Facebook-on, több mint 60 ezerszer osztották meg.
Patricia és Kimberly 2013-ban találkoztak, és már egy évvel később tudták, hogy szeretnének közös gyermeket. A Glendale városából származó pár mindkét tagjának volt már egy-egy gyermeke az előző kapcsolatukból, ezért nem is gondoltak rá, hogy bármiféle probléma adódhat.
"Azt gondoltuk, hogy egyszerűen választunk egy donort, elmegyünk egy orvoshoz és 9 hónap múlva a kezünkben tarthatjuk a babánkat" - nyilatkozták a DailyMail.com-nak. "Hát nagyot tévedtünk."
A pár az ún. intrauterin inszeminációval (IUI) kezdte, egy olcsóbb és kevésbé invazív beavatkozással, amikor a méhbe tisztított, koncentrált, célirányosan jól mozgó spermiumokat ültetnek a tüszőrepedés időpontjában. Azonban mikor két alkalom után sem bizonyult sikeresnek ez a fajta eljárás, Patricia és Kimberly tudta, hogy valami komolyabb módszerre lesz szükségük.
Bele is vágtak a lombikprogramba, de az első alkalom máris sikertelenül ért véget. Másodjára azonban 5 petesejt is megtermékenyült (3 lány és 2 fiú). "Nagyon izgatottak voltunk" - emlékszik vissza Kimberly. "Megtörtént a beültetés, és nem sokkal később megtudtuk, hogy Patricia terhes."

Egy betegség állt útjukba

Az amerikai hölgy azonban 6 hetesen elvetélt. A pár nagyon kétségbeesett, de tudták, hogy ilyesmi előfordul, ezért újra próbálkoztak. A következő alkalommal ismét megtörtént a baj: 8 hetesen kellett búcsút inteniük a kis magzatnak. Ekkor az orvosuk úgy döntött, hogy elvégez néhány vizsgálatot, mikor kiderült, hogy Patriciának Leiden-mutációja van (genetikai eredetű véralvadási zavar), ami vérrögöket képez a méhlepényben. Ez okozta a sorozatos vetélést. "Hiába tudtuk, mi a baj, a 3. beavatkozás után sem estem teherbe. A 4. alkalommal azonban éreztük, hogy most sikerülni fog!"
Valóban így történt. "8 hetes terhesen az ultrahangon már láttuk a pici kis karjait és a dobogó szívecskéjét." A pár elképesztően boldog volt, de a 11. héten a kisfiú szíve megállt, így ismét gyászolniuk kellett. "Teljesen magunk alatt voltunk. A szívünk szakadt meg, közben pedig össze voltunk zavarodva" - mondta Kimberly. "Úgy döntöttünk, szüneteltetjük a dolgot. Ezen a ponton majdnem teljesen feladtuk az egészet. Azonban tudtuk, hogy van még egy kis embrió. Ha nem adunk neki esélyt, megsemmisítették volna - azt pedig tudtuk, hogy erre nem lennénk képesek."
Az amerikai házaspár talált egy orvost, aki a Leiden-mutációra specializálódott, és azonnal speciális diétát írt elő Patriciának, valamint olyan gyógyszereket kapott, amiről korábban nem is hallottak. "Minden erőnket és hitünket összeszedve úgy döntöttünk, hogy még egyszer utoljára megpróbáljuk. Közben persze rettegtünk. Hiszen ha ez nem sikerül, akkor ennyi volt. Nincs több esélyünk."
A beültetés után egy héttel a pár megtudta, Patricia ismét babát vár. Elmondtak egy kis imát, mielőtt Disneylandbe utaztak. Aznap, mikor hazajöttek, már hallhatták a kicsi szívverését. "Azt szoktuk mesélni, hogy London igazi Disney baba, hiszen ott kezdett el dobogni a szíve" - meséli Kimberly.
A terhesség sem volt könnyű. Patricia végig rosszul volt, ráadásul ennyi sikertelen lombik után minden egyes nap félve ébredtek fel.
"Minden egyes ultrahang előtt rettegtünk. Mégis minden alkalommal biztosított az orvos, hogy a baba egészséges és minden a legnagyobb rendben van."
Kislányuk, London 2018. augusztus 3-án látott napvilágot. "Mikor megláttuk a kis pofiját és meghallottuk, hogy sír, mi voltunk a világ legboldogabb párja a Földön." Patricia és Kimberly tudták, hogy az idő közben eltett fecskendőkkel valami egészen különleges fotót szeretnének készíteni a kis jövevényről. Ekkor kérték fel Parkert, aki rögtön vállalta a kihívást. Szívet formázott az 1616 darab fecskendőből, Londont egy szivárványszínű anyagba csavarta (ami azt szimbolizálja, hogy egy elvesztett gyermek után született) és a közepére helyezte.
"Nagyon megható volt az egész fotózás, és mikor Parker kiposztolta a képet, azonnal szerelembe estünk. Azt azonban nem gondoltuk, hogy másoknak is ennyire fog tetszeni." Mióta közzétették a képet Facebook-on, több ezren kommentelték, köztük sok más lombikon átesett anyuka is.
"Örülünk, ha a fotónkkal és a történetünkkel reményt adhatunk hasonló helyzetben lévő pároknak. Ez egy borzasztó nehéz időszak..., egyedül a hit és a remény az, ami segíthet átvészelni" - mondta Kimberly.
(via Dailymail)
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák