Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Szeretnéd végignézni a császármetszésed?

Szerző: Jaksa Petra

2017. november 26.

Forrás: babaszoba.hu

Ma már arra is van mód, hogy a császármetszés minden pillanatát láthasd, méghozzá egy átlátszó függönyön keresztül. Van, aki örül a lehetőségnek, van, aki inkább kihagyná.

Császármetszés: van, aki örül az átlátszó függőnyös lehetőségnek


Ha valaha is volt császármetszésünk, akkor talán emlékszünk, hogy valószínűleg teljesen ki voltunk ütve és mivel egy függöny takarta a teljes műveletet, legelőször akkor láthattuk meg a babánkat, mikor a doki egy Oroszlánkirályos mozdulattal átnyújtotta nekünk.
A legújabb császármetszéses trend - amiről a Kidspot is cikkezett - rendhagyó lehetőséget kínál azoknak, akik szeretnének élni vele. Méghozzá, hogy átlátszó függönyt használnak a műtét alatt, így az édesanya szemtanúja lehet mindannak, ami odalent történik.

Szeretnéd élőben végignézni a saját császármetszésed?

Vannak édesanyák, akik bánják, hogy amikor ők szültek, ilyesmire még nem volt lehetőség, mások azonban egyenesen visszahőkölnek a hír hallatán.
"Imádom az orvosos filmeket, és a vértől sem irtózom. Programozott császárom lesz, és biztos, hogy kérni fogom, hogy átlátszó függönyt használjanak. Úgy gondolom, így lehetőségem lenne sokkal közelebb érezni magam a gyermekem születéséhez" - mondja Emma, aki 2018 márciusára várja a első babáját.
"Jaj nem!" - kiáltja az egygyermekes anya, Alex. "Maximum, ha választható lenne, és lenne idő előre felkészülni rá, hogy mi vár az emberre. De ha sürgősségi császárról van szó? Akkor annyira kótyagos, összezavart és ijedt vagy, hogy a legutolsó dolog, amire vágysz, hogy a szemed láttára metsszék fel a hasad."

Jó, ha van választási lehetőség

Habár az édesanyák véleménye eltér az átlátszó függönnyel kapcsolatban, abban a legtöbben egyetértenek, hogy a választás lehetőségének megléte mindenképpen jó dolog. Sokan számolnak be ugyanis utólag arról, hogy teljesen kívülállónak érezték magukat a beavatkozás közben, és csalódottak voltak, hogy nem úgy alakult a szülésük, ahogy szerették volna.
Az a pillanat, amikor egy baba világrajön egyszeri és megismételhetetlen, ezért az, hogy mostantól több anyukának lesz esélye ennek a csodálatos dolognak a részesévé válni a látvánnyal is, az vitathatatlanul fantasztikus dolog.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák