Szelíd vagy ártalmas? Így fogyaszd a gyógynövényeket terhesség alatt!
Szerző: Babaszoba.hu
2012. szeptember 29. | Frissítve: 2019. június 3.
Forrás: babaszoba.hu
A gyermekáldással rengeteg változás történik szervezetünkben. Ezekhez többnyire jól alkalmazkodunk, de ha mégsem megy minden zökkenőmentesen, sokan élnének természetes gyógymódokkal.

Vannak fűszerek, amik nem javasoltak terhesség alatt
Általános tanácsként az alábbiakat javasoljuk:
A hashajtó, vértisztító, erős vízhajtó, összehúzó hatású, valamint pirolizidin alkaloidokat tartalmazó gyógynövényeket és fűszernövényeket. Ilyenek például a borókabogyó, az angyalgyökér, a fekete nadálytő, a gyermekláncfű, a csombormenta, a csilipaprika, a rozmaring, a petrezselyem, a sáfrány, a kakukkfű vagy a zsálya.
- citromfű: lázra, melankóliára, idegességre, gyomorpanaszokra, felfúvódásra
- csipkebogyó: influenzára, immunerősítésre, hólyaghurutra
- fekete bodza: megfázásra, lázra, gyulladásokra, lábdagadásra, visszerekre, immunerősítésre
- gyömbér: émelygésre, gyomorpanaszokra
- hibiszkusz: immunerősítésre, lábdagadásra, vérnyomás-ingadozásra
- kamilla: puffadásra, lázra, gyulladásokra, idegességre
- kömény, kapor, ánizs: puffadásra

Gyömbéres-mézes ital
Elkészítési idő: 15 percHozzávalók 1 literhez:
1 liter víz
egy nagyobb fahéjrúd
három szegfűszeg
egy kávéskanál őrölt gyömbér
fél narancs leve és egy narancscikk vékonyan levágott héja
fél citrom leve és egy citromcikk vékonyan levágott héja
három-négy evőkanál méz
Kalória: 42 kcal
Fehérje: 0 gramm
Zsír: 0 gramm
Szénhidrát: 10 gramm
Hozzászólások