Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Spermium

Szerző: Babaszoba.hu

2013. október 5. | Frissítve: 2016. augusztus 29.

Forrás: Kismama magazin

Az utóbbi évtizedekben a Föld bizonyos országaiban jelentősen csökkent a férfiak nemzőképessége. Ezt legtöbben a környezetszennyezésnek tulajdonítják, hiszen a jelenség főként a fejlett iparú országokban szembetűnő.

Spermium

Ha milliliterenként 20 millió spermium jelenik meg, ebből 35 százalék érett, ezek 50 százalékának jó a mozgáskészsége, akkor jó nemzőképességről beszélünk. Ha az értékek ez alatt vannak, csökken az esély a megtermékenyítésre.
Gyakran előfordul, hogy a spermiumok számával nincs gond, de a rendelkezésre álló sejtek éretlenek. A férfi spermiumtermelő szövete nagyon érzékeny. Az érést megzavarja a kelleténél akár csak néhány fokkal magasabb hőmérséklet is. Ezt okozhatja az, hogy a herék még megszületés után sem szállnak le a herezacskóban, hanem a melegebb hasüregben vagy a lágyékban maradnak.
Felnőttkorban a szoros, szűk nadrágok árthatnak az érési folyamatnak. A spermiumok mennyiségéről és minőségéről több, különböző időpontban végzett vizsgálat adhat csak értékelhető információt.
A férfiaknál a tesztoszteron csökkent mennyisége okozhat termékenységi problémákat. Nem csak nemzésképtelenség, hanem általános gyengeség és a szexuális késztetés hiánya is együtt jár ezzel az állapottal. A hormonhiányt vérvizsgálattal ki lehet szűrni.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Még nem vette fel a babaváró hitelt? (X)

Összegyűjtöttük az öt legfontosabb tudnivalót az állami kamattámogatott babaváró hitelről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések