Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Soron kívül kapnak oltást a kismamák

Szerző: Babaszoba.hu

2021. március 27.

Forrás: 24.hu/RTL Klub Híradó

A Nemzeti Népegészségügyi Központ pénteken engedélyezte a várandósok koronavírus elleni oltását. Március 27-től soron kívül, extra oltóponton oltják a kismamákat.

Soron kívül kapnak oltást a kismamák (Fotó: Getty Images)

Soron kívül, extra oltóponton oltathatják be magukat

A kismamák a háziorvosukon vagy a nőgyógyászaikon keresztül a második vagy a harmadik trimeszterben kaphatják meg az első oltást, míg az ismétlőt a szülést követően. A szoptató anyák az első oltást bármikor felvehetik, az ismétlő vakcinát pedig öt héttel később - írja a 24.hu.
A várandósokat a háziorvosok és a nőgyógyászok utalhatják be az oltópontokra. A Semmelweis Egyetem március 27-től extra oltópontot alakít ki számukra, ahol soron kívül kapják meg a vakcinát.
A Semmelweis Egyetem honlapjának Merkely Béla rektor elmondta, hogy a Pfizer és a Moderna vakcinákkal már biztosan olthatók a kismamák, a várandós kérésére és kezelőorvosának kockázat-előny értékelése alapján.
A várandósokat és a szoptató édesanyákat március 27-től az orvosi egyetemek extra oltópontokon, soron kívül fogadják. Az oltás előfeltétele a regisztráció a vakcinainfo.gov.hu oldalon.

Császármetszés után a koronavírus miatt halt meg két édesanya

A koronaavírus-fertőzés miatt a 37. héten császármetszéssel született meg egy Eger környéki édesanya hetedik gyermeke. A nő ezt követően lélegeztetőgépre került, de nem tudott tovább küzdeni és meghalt - számolt be róla az RTL Klub Híradója nyomán a 24.hu. Az újszülött kisbabának, hat testvérének és az édesapának most adományokat gyűjtenek.
Az RTL információja szerint a fertőzés miatt egy mindössze 23 éves, Fejér megyei kismama is elhunyt, aki várandóssága alatt kapta el a vírust. A kismamát császározni kellett, kisbabája megszületett, de az anya nem élte túl a betegséget.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések