Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Soha ne kérdezd meg egy terhes nőtől, hogy ikreket vár-e

Szerző: Babaszoba.hu

2019. július 11. | Frissítve: 2021. április 16.

Forrás: babaszoba.hu

Szinte érthetetlen, miért nem gondolnak bele sokan, hogy vajon hogy érzi magát ettől egy kismama.

Soha ne kérdezd meg egy terhes nőtől, hogy ikreket vár-e

Szerencsés, aki nem kap hasonló megjegyzéseket

Zara Hanawalt, a Mother.ly szerzője egyik cikkében felidézte azt, hogy amikor a terhessége 34. hetében járt, egy számára idegen nő odalépett hozzá egy étteremben, és azt mondta neki, remekül néz ki, majd a hasára mutatva megkérdezte: Kettő van, ugye?
- Szerencsére mázlija volt, ugyanis tényleg ikreket vártam. De utána azon gondolkodtam, hogy mégis hogy vette a bátorságot ahhoz, hogy rákérdezzen erre? Mi lett volna, ha csak egy babával vagyok terhes? - fogalmazott az újságíró. Ezt nagyon sok nő megtapasztalja a terhesség során - akár egy babát vár, akár többet. Szerencsésnek mondhatja magát az, aki egyszer sem kap olyan megjegyzést a terhesség alatt, hogy: Ikrek lesznek, igaz?, vagy Látom, már bármikor megszülhetsz!.
Tori Roloff, a Little People, Big World című amerikai reality műsor - a sorozat egy olyan család életét követi nyomon, amelynek néhány tagja törpenövésű - sztárja éppen a második gyermekét várja, és többen kérdezték meg tőle, hogy biztos nem ikrei lesznek-e. A kismama nemrég megosztott egy posztot az Instagramon arról, hogyan érzi magát valójában egy várandós nő, ha ehhez hasonló megjegyzéseket kap.
- Sokkal nehezebb volt elfogadnom a testem a mostani terhességem során, mint az előzőnél, mert sokkal előbb nőtt meg a hasam, hamarabb láttam magamnak nagyobbnak, és ez aláásta az önbizalmamat is - írta a posztban Tori, aki szerint egyáltalán nem tesz jót neki, hogy az emberek folyamatosan arról kérdezgetik, hogy biztos nem ikreket vár-e. - Itt hívnám fel a figyelmet arra, hogy soha ne kérdezzen ilyet senki egyetlen terhes nőtől sem. Elég nehéz úgy őszintén és nyugodtan élvezni egy terhességet, hogy folyamatosan a testemmel kapcsolatos megjegyzéseket kell hallgatnom - mondta.

Mindenki megérdemli, hogy szépnek érezze magát

Ez azért is szívszorító, mert minden nő megérdemli azt, hogy szépnek érezze magát a bőrében - különösen akkor, ha éppen egy új élet fejlődik benne. A terhesség során a legtöbbeknek nehéz elfogadni a testük változását - főként mert drámaian és nagyon gyorsan átalakul -, és sokszor alig ismerik meg magukat, ha a tükörbe néznek. Ezt pedig csak még inkább megnehezítik a kéretlen megjegyzések.
Sok anyuka osztotta meg a saját történetét kommentben Tori posztjánál. Az egyik édesanya például azt írta, hogy amikor a terhessége 6. hónapjában járt, már akkor azt kérdezgették tőle, hogy hamarosan szülni fog-e, és hogy ikrekkel várandós-e. Ahogy írja: Hihetetlen, hogy vannak emberek, akik ezt meg merik engedni maguknak.
Tori a következőkkel fejezte be a posztját: - Minden nőnek azt üzenem - legyen várandós, vagy sem -, hogy ahogy én is, ti is csak azokra figyeljetek, akik azt mondják, hogy gyönyörűek, erősek vagytok, és bármi is történjék, szeressétek önmagatokat. Tudom, hogy létezik legalább egy ember rajtam kívül, akinek ezt hallania kell rajtam kívül, ezért bocsássatok meg, hogy mindezt leírtam. Most pedig továbbra is azzal foglalkoznék inkább, hogy éppen növekszik bennem egy emberke.
Kapcsolódó írásaink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák