Terhesség

Saját unokájával várandós az ötvenéves, nyolcgyerekes anya

Egy nyolcgyermekes édesanya felajánlotta lányának, hogy kihordja annak gyermekét, mert neki nem sikerült teherbe esnie. Ötvenévesen vállalta a béranyaságot.
2022. Április 13.

Az orvosok közölték a mindössze huszonnégy éves Kaitlyn Munozzal, hogy autoimmun betegsége miatt nem lehet gyermeke. Mikor édesanyja, az ötvenéves Chalise Smith meghallotta ezt, felajánlotta, hogy kihordja Kaitlyn gyermekét.

Kaitlynt, aki a texasi El Pasóban él, 2019-ben Sjogren-szindrómának nevezett betegséggel diagnosztizálták, emellett endometriózisban is szenved (ez egy olyan állapot, amelyben a méh nyálkahártyájához hasonló szövetek növekedésnek indulnak számukra idegen helyeken, mint például a petefészkek és a petevezeték). A fiatal nőnek szerencséje volt, hogy elsőszülött gyermekét, a jelenleg kétéves Callahant még azelőtt ki tudta hordani, hogy ez a két kórkép elhatalmasodott volna rajta. A kisfiú lombikmódszerrel fogant.

 

Most pedig már édesanyja, Chalise várandós az ő második gyermekével, szintén lombikmódszerrel való megtermékenyítés után. A kislányt májusra várják.

 

Kaitlyn elmondta a Daily Mailnek, hogy előtte három éve hiába próbálkozott, hogy teherbe essen. Ekkor döntöttek a lombik mellett a férjével. Négy életképes embrióból kettőt ültettek be először, ennek eredményeként jöhetett világra Callahan.

Kaitlyn a terhessége harmincadik hetén tartott, amikor kiderültek betegségei, és az, hogy nem vállalhat több gyermeket. “Össze voltam törve – mondja. – Mindig is az volt az álmom, hogy nagy családom legyen, kislány korom óta sok gyerekes anya szerettem volna lenni.”

 

Ugyanígy érzett édesanyja, amikor szembesült a helyzettel. Így mesélt erről a lapnak: “2019 októberében Kaitlyn meglátogatott, ekkor már várandós volt. Hazafelé légzési nehézségei adódtak, szorított a mellkasa, így kivizsgálták. Két hét múlva megvolt a diagnózis. Tulajdonképp hihetetlen szerencséje volt, hogy Callahant ki tudta hordani, mivel ez a szindróma gyakran okoz korai vetélést.

Sokat gondolkodtam azon, hogy nem lehet több gyereke.Néhány hónappal azután, hogy elmondta, felhívtam, és felajánlottam, hogy vállalom a béranyaságot. Tudtam, hogy ez a helyes lépés. Megdöbbent az ötlettől. De a hívásom sorsdöntő pillanat volt mindkettőnk számára, és újabb közös utunk kezdete.”

Nyolc tökéletes terhessége után Chalise nem látott más lehetőséget. “Mindenki egyetértett velem a családban, a férjem is 110 százalékban támogatott végig.”

A bejegyzés megtekintése az InstagramonChalise Smith (@eight_is_great) által megosztott bejegyzés

 

Ám az asszony már nem volt fiatal, ezért rengeteg egészségügyi vizsgálaton kellett keresztülmennie, mielőtt engedélyt kapott rá, hogy béranya legyen. Ezek után két embriót ültettek be számára, aminek eredményeként most az unokáját hordja a szíve alatt.

 

Kaitlyn azt mondta, meglepte a felajánlás, de tudta, hogy édesanyja mindig is támogatta az álmait. “Minden terhessége tökéletesen zajlott, és rendkívül egészséges, ezért soha nem féltem attól, hogy bármi probléma adódna.”

 

Kaitlyn lánya tehát májusban születik, és az egészcsalád izgatottan várja az érkezését.

 

Chalise azt mondta: “Szerintem az egész béranyasági élmény fénypontja az lesz, amikor a lányom arca felragyog, ahogy a saját lányát is üdvözli a világban mellettem.”

 

Címlapképünk illusztráció.