Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Rohant a férjem a nővér után

Szerző: Babaszoba.hu

2013. február 12. | Frissítve: 2017. június 6.

Forrás: babaszoba.hu

Néha előfordul, hogy a nővér összekeveri a gyerekeket. Olvasónknak szülés közben hoztak egy másik gyereket...

Rohant a férjem a nővér után

Két fájás közt kinyitom a szemem, hát látom, hogy előttünk áll egy újszülöttes nővér egy újszülöttel, és azt mondja: "Itt a babájuk!"
"Az anyját - gondoltam -, de hatásos ez a nyugtató, már meg is született a kisbabánk?!" Aztán a férjemre néztem, aki elszörnyedve bámult a nővérre, majd a nővér ugyanilyen meglepetten, még mindig türelmetlenül nyújtotta felénk a babát. Megfogtam a hasam, és éreztem, az én babám még a hasamban van!!!

A levegő egy pillanatra megfagyott, és mindenki neheztelt a másikra valamiért. A férjem és én a nővérre, hogy miért hoz ide egy idegen babát, a nővér pedig ránk, hogy nem akarjuk elvenni a gyerekünket. Végül kinyögtem két fájás között kissé meggyötörten: ÉN MÉG MOST SZÜLÖK!!!

Szegény nővér egy másodperc alatt teljesen összeomlott, százszor elnézést kért, amíg elhagyta a szobát, és már szaladt is a babával a másik szobába.

Fél óra múlva a mi kisbabánk is megszületett, szép, egészséges kisfiúnak adtam életet. A mellkasomra helyezték, tekintetünk egybeolvadt, éreztem a bőre melegét, szíve dobbanását, csodálatos és felejthetetlen pillanat volt. Majd jött a már ismert újszülöttes nővér, és vitte is a babánkat. A férjem abban a pillanatban elengedte a kezem, és rohant a nővér meg a gyerekünk után, semmit sem bízva a véletlenre a történtek után. Arcáról és mozgásáról az elszántság sugárzott; az ő fiát ugyan senkinek sem adhatják oda!

Olyan gyorsan szaladt utánuk, hogy időm sem volt neki elmondani, hogy ne aggódjon: én egymillió baba közül is megismerném a mi Picurkánkat!
Nagyné Keil Magdolna

Kapcsolódó cikkeink:
 • Kikapcsolná a rádiót? Gyerekem születik!
 • Vajúdás közben védte a diplomáját
 • Az oxitocin és az örömteli szülés
 • Toxémia, amit senki nem vett észre...
 • Mondtam a férjemnek, ma szülők leszünk

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Kapcsolódó fórum témák