Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Rejtett kamerás felvétel: nem adják át a helyet a kismamának

Szerző: Babaszoba.hu

2016. október 18.

Forrás: HVG.hu

Sokak tapasztalata, idős embereknek és terhes nőknek egyaránt, hogy nem túl előzékenyek az utastársak, ha a helyátadásról van szó. Rejtett kamerás felvétel bizonyítja az aggasztó tényt.

Rejtett kamerás felvétel: nem adják át a helyet a kismamának

Természetesen nem reprezentatív a TV2 által készített felvétel, mégis sokan vannak, akik nagyon hasonlóan élik meg a közösségi közlekedés élményét, ha éppen olyan élethelyzetben vannak, hogy utastársaik jóindulatára, előzékenységére lenne szükségük.
A hvg. hu-n láthatjuk azt a videót, amit a TV2 készített: rejtett kamerával kísért egy várandós nőt a budapesti tömegközlekedési járatokon.
A nyolc hónapos terhes Anita tapasztalatai szerint inkább a nők előzékenyek, ha arról van szó, hogy át kéne adni a helyüket. A videón szerepel egy fiatalember, aki szinte farkasszemet néz a terhes kismama hasával, de a helyét nem adja át. Amikor viszont Anita udvariasan megkérdezi, hogy leülhet-e, tüstént feláll a székről és még elnézést is kér -szemléz a hvg.hu.
A tanulság talán az, hogy merjünk kérni, szólni, ha mindenki az okos telefonjába mered: az egyébként közömbös utasok meglepően készségesek lehetnek, ha nem várunk, hanem helyet kérünk magunknak a tömegben.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések