Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Peteérést serkentő torna

Szerző: Babaszoba.hu

2008. február 3. | Frissítve: 2017. február 1.

Forrás: Kismama magazin

Külső és belső izmaink megmozgatásával jelentősen meg tudjuk változtatni szervezetünk hormonális állapotát.

Torna segíthet a meddőség kezelésében


Aviva Steiner eredetileg idősebb nőknek tartott órákat. Ehhez kellett olyan gyakorlatokat kitalálnia, amelyek nem fárasztják el túlságosan, mégis megmozgatják a változó koron túli hölgyeket. Nagy meglepetésére néhány tanítványa újra menstruálni kezdett.
A fiatalabbak arról számoltak be, hogy ciklusuk rendszeresebb lett, és kevesebb kellemetlenséggel jár, mint annak előtte. Aviva nagy intenzitással vetette bele magát a gyakorlatok továbbfejlesztésébe, tanulmányozni kezdte a női hormonális rendszer működését, és végül tudományosan is bizonyította, hogy a speciális torna egyes esetekben helyettesítheti a hormonkezelést, sőt a műtéti beavatkozást is.
Az alhas, a belső hasi és gátizmok és a farizmok megmozgatásával éri el gyógyító hatását. A mozgás fokozza az adott terület vérkeringését, így több vitamin, hormon és más életfontosságú anyag jut a "célszervekbe".
Ez a belső női nemi szervek egészséges működését eredményezi, de visszahat a központi hormonális szabályozó, a hipofízis működésére is. A mozgás során létrejött altesti vérbőség akár a petevezetékek letapadását is oldhatja, így egyes esetekben megszüntetheti a meddőség okát. Segíthet többszörös vetélés után is, mivel a gyakorlatok alkalmasak a méh izomzatának erősítésére, így lehetővé teszik a magzat sikeres kihordását.
Itt egy videó a tornáról!
Ezek is érdekelhetnek:
 • Hogyan lett gyerekem?
 • Ha nem jön a baba

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések