Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Pandémiás bababónusz: van, ahol pénz jár a járvány alatti gyermekvállalásért

Szerző: Babaszoba.hu

2020. október 7.

Forrás: 24.hu

Van olyan ország, ahol fizetnek azoknak a szülőknek, akik a koronavírus-járvány ideje alatt vállalnak gyereket.

Pandémiás bababónusz: van, ahol pénz jár a járvány alatti gyermekvállalásért (fotó: Getty Images)
Ez az ország Szingapúr, ami régóta küzd demográfiai problémákkal, itt az egyik legalacsonyabb a születési ráta világviszonylatban. Az elmúlt években a kormányzat százmilliárdokat költött arra, hogy több gyerek szülessen: pénzügyi támogatásokkal, adókedvezményekkel, hosszabb szülési szabadság biztosításával, állami rapid randik szervezésével, sőt azzal is, hogy korlátozták az egyszobás lakások építését.
Most újabb ösztönzőt találtak ki: pandémiás bababónuszt fizetnek azoknak a pároknak, akik a koronavírus-járvány alatt vállalnak gyereket - írja a 24.hu a BBC nyomán. Az összeget egyelőre még nem határozták meg, de ha abból indulunk ki, hogy jelenleg is több mint kétmillió forintnak megfelelő, vissza nem térítendő összeget fizet a megszületett babák után az állam, akkor valószínűleg ennék csak nagyobb összegre számíthatnak a családok.
Míg Szingapúrban a jelek szerint tovább esik a születések száma, néhány szomszédjánál éppen ellenkező a helyzet: Indonéziában és a Fülöp-szigeteken is jelentősen megnőtt a terhességek száma a járvány kitörése óta.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák