Terhesség

Padlizsánkrém

Különösen a balkáni és mediterrán térségben kedvelt alapanyag a padlizsán. Te is egészséges fogást varázsolhatsz belőle: készíts padlizsánkrémet! Ne ijedj meg, gyorsan megvan.
2007. Szeptember 06.

A padlizsánkrém receptje

Mossunk meg alaposan egy közepes nagyságú, fényes héjú, egészséges padlizsánt. Távolítsuk el a szárát, vágjuk félbe, majd kenjük be a vágott felületeket friss citromlével. Sózásra, levének kipréselésére a közhiedelemmel ellentétben nincs szükség! 200 Celsius-fokosra előmelegített sütőben körülbelül 20-30 percig sütjük, majd puhára sült húsát kikanalazzuk a héjból. Rácsavarjuk egy kisebb citrom levét, öntünk rá két evőkanálnyi olívaolajat, majd fokhagymanyomóval rányomunk egy gerezd fokhagymát és egy darabka vöröshagymát.

Ízlés szerint megborsozhatjuk egy picit. Villával összetörjük és alaposan megkeverjük. Fogyasztás előtt tegyük egy órára hűtőszekrénybe, hogy összeérjenek az ízek. Igazi kalóriaszegény vitaminbomba, élelmi rost tartalma magas, ezért a székrekedés hatásos ellenszere. A nyers fokhagyma pedig amellett, hogy finom, végigfertőtleníti az egész tápcsatornát. Nincs vele öt percnél több munka, ezért elfoglalt kismamáknak is ajánljuk! Pirítósra, sós (pl. Korpovit) kekszre, ropikenyérre kenve fogyaszthatjuk.

Ha babát vársz…

A terhesség alatt különösen fontos, hogy odafigyelj az étkezésekre. De ettől még nem kell, hogy egész nap a konyhában főzőcskézz. A padlizsánkrém például gyorsan megvan, több napra elég és nagyon egészséges.

Forrás: Kismama magazin