Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ősz hajtinccsel született egy kislány

Szerző: Bagaméri Viki

2022. január 2.

Forrás: babaszoba.hu

Ráadásul nem ő volt az első a családban: a dédnagymamája, a nagymamája és az anyukája is úgy jött világra, hogy egy ősz tincs díszelgett a hajkoronájában!

Nincs abban semmi meglepő, ha egy kisbabáról első pillantásra meg lehet állapítani, hogy a felmenői közül kikre hasonlít leginkább, az azonban cseppet sem mindennapi dolog, hogy egy kislány ősz hajtinccsel szülessen. A South Carolinaban élő MilliAnna így jött a világra, méghozzá a családjában negyeddikként.
A különös jelenség oka egy genetikai rendellenesség, amit poliosisnak neveznek. Ennek lényege, hogy a test bizonyos pontján - MilliAnna családja esetében épp a hajkoronában - egyáltalán nem, vagy csak elhanyagolható mennyiségben termelődik melanin, azaz festékanyag. "Nem tudjuk, hogy nálunk hány generáción ível át ez a különleges ismertetőjegy, ugyanis a nagymamámat örökbe fogadták és sosem találkozott a biológiai édesanyjával. Neki, az anyukámnak, nekem és most már a kislányomnak is van egy fehér hajtincse, ami összeköt bennünket" - mesélte egy róluk szóló cikkben a ma már óvodás MilliAnna anyukája, Brianna Worthy.
"Nagyon reméltem, hogy ő is így születik majd. A húgom, aki pár évvel fiatalabb nálam, nem örökölte az ősz hajtincset, ezért egészen a lányom születéséig homály fedte, hogy tovább viszi-e majd a családi hagyományt. Amikor először adták a kezembe, és megláttam, hogy neki is van fehér tincse, a fellegekben jártam" - részletezte Brianna, akit rendszeresen megállítanak a járókelők, hogy a különös anya-lánya hajtincsről kérdezgessék. Bár az anyuka szerint az sem lenne meglepő, ha olykor bántó megjegyzéseket tennének rájuk, mostanáig csakis pozitív visszajelzéseket kaptak.
Most, hogy MilliAnna egyre közelebb kerül az iskolás korhoz, tart azért egy kicsit attól, hogy a gyerekek hogy fogják fogadni: "Amikor én voltam iskolás, megpróbáltak gúnyneveket rám aggatni az osztálytársaim, aminek természetesen nem örültem. Idővel azonban rájöttem, hogy nem szégyellnem kell ezt az átlagosnak nem nevezhető hajtincset, hanem büszkének kell lennem rá, amiért egyedivé teszi a megjelenésemet. A kislányomat is úgy nevelem, hogy szeresse magát emiatt, és engedje el a füle mellett, ha valaki az ősz tincse miatt kritizálja."

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Még nem vette fel a babaváró hitelt? (X)

Összegyűjtöttük az öt legfontosabb tudnivalót az állami kamattámogatott babaváró hitelről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések