Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Orrvérzés terhesség alatt

Szerző: Babaszoba.hu

2016. augusztus 29. | Frissítve: 2020. február 17.

Forrás: babaszoba.hu

Vérzik az orrom! Ez normális? Vagy valami komoly bajom van nekem vagy a babámnak?

Gyakori tünet az orrvérzés a terhesség alatt, de erre általában senki sem hívja fel a figyelmet. Ha veled is előfordult már ilyen, megnyugtatunk, többnyire nincs miért aggódni, teljesen ártalmatlan jelenség.
Miért vérzik gyakran a kismamák orra?
A terhesség alatt emelkedik a vér térfogata. Emiatt az orr területén lévő vénák is megduzzadhatnak, így nagyobb valószínűséggel eredhet el a kismamák orrának a vére. Ha még kicsit meg is vagyunk fázva, akkor még valószínűbb, hogyha ez előfordul, a rossz idő vagy a nátha bekövetkeztével tehát számítsunk rá, hogy időnként vérezhet majd az orrunk. Az orrvérzés emellett egyébként a magas vérnyomásnak is lehet a jele.
Annak ellenére, hogy általában ártalmatlan az orrvérzés, és a szülés után el is múlik, mindenképp forduljunk orvoshoz, hogyha túl gyakran tapasztalnánk, vagy nagyon nehezen tudnánk elállítani a vérzést.

Hogyan kezeljem a terhesség alatti orrvérzést?

Van néhány praktika, amivel el lehet állítani a vérzést. Például az ujjainkkal szorítsuk össze az orrcimpánkat, de a hideg borogatás vagy a jég sem rossz ötlet, a hideg hatására az erek ugyanis összeszűkülnek és így is el tudjuk állítani a vérzést.
(via)
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák