Terhesség

Nyári sportok pocakkal

A legmegfelelőbb testmozgás az úszás, illetve a vízi gimnasztika, aerobic, különösen nagyobb súlytöbblettel rendelkezőknek.
2007. Szeptember 06.

A nyári hőségben kellemesen felüdít a víz, a kitágult vénákra jótékonyan hat a víz súlya, a gerincoszlopot pedig tehermentesíti a felhajtóerő. Ha tehetjük, ússzunk minél gyakrabban kellemes tempóban. Különösen a hátúszás tesz jót derekunknak. Ha vízparton élünk, sétáljunk naponta fél-egy órát térdig a vízben járva. Nagyobb erőt kell kifejtenünk, ám a visszereknek igen jó gyógymódja a hűvös vízben való mozgás.

Futás helyett váltsunk ütemes sétára. Sportos, vékony alkatúaknak ez is jólesik, de remek zsírégető testesebb kismamáknak is. Jó levegőjű helyen, árnyékban, kényelmes, zárt sportcipőben, lehetőleg természetes talajon (föld, gyep) gyalogoljunk. Naponta fél-egy óra séta, akár a munkából hazafelé menet, serkenti a vérkeringést, javítja a szervezet oxigénellátottságát.

Ha a terhes tornán tanultakat mindennap elvégezzük, máris sokat tettünk egészségünkért. Az izometriás gyakorlatok során megfeszülnek, majd elernyednek az izmok: toljuk el például a falat hat másodpercig, majd feszítsük szét lábszárunkkal egy szék lábait. Hamar felfrissülünk, friss vér tódul tagjainkba, felélénkülünk.

A kényelmes tempójú biciklizés is hasznos és kellemes, ám az esés veszélye miatt ezt nem javasolják. Megőrizhetjük csípőnk mozgékonyságát lassú, kíméletes tánccal is, a hastánc különösen ajánlott a kismamáknak.

Forrás: Kismama magazin