Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Nemes tett vagy a női test kizsákmányolása a béranyaság?

Címkék:

béranyaság

Szerző: Babaszoba.hu

2018. szeptember 24.

Forrás: MedicalOnline

A béranyaság veszélyeire hívják fel a figyelmet feminista szervezetek. Szerintük a béranyaság nem más, mint a nők testének áruba bocsátása.

Nemes tett vagy a női test kizsákmányolása a béranyaság?
Párizsban a francia kormány támogatásával egy nemzetközi koalíciót hívtak éltere feminista szervezetek. A béranyaság veszélyeire kívánják felhívni a jogalkotók figyelmét.
Marie-Josephe Devillers, a béranyaság elleni nemzetközi koalíciót kezdeményező Feminista leszbikusok nevű francia egyesület vezetője úgy nyilatkozott, hogy 2010 óta egyre erősödik a béranyaság érdekében indított mozgalom, ami számukra elfogadhatatlan, mert szerintük a béranyaság nem más, mint a nők testének áruba bocsátása, csakúgy, mint a prostitúció. "Azt szokták mondani, hogy a nők beleegyezésével történik, miközben a témáról szóló minden tanulmány rávilágít, hogy a nők indítéka a testük "kölcsönadására" családi nyomáshoz, mégpedig a pénzhez köthető", mondta Marie-Josephe Devillers.
A béranyaság a legtöbb európai országban nem engedélyezett, kivételt képez Hollandia, Belgium, Görögország és Nagy-Britannia, ezekben az országokban legális a béranyaság.
A francia kormány többször is kizárta, hogy engedélyeznék a béranyaságot, noha éppen idén ősszel került a francia parlament elé az a törvénytervezet, amely a mesterséges megtermékenyítés engedélyezését kiterjesztené egyedülálló vagy homoszexuális kapcsolatban élő nők számára is. Azok, akik támogatják a béranyaságot azt sürgetik, hogy kerüljön bele a törvénytervezetbe a legalizálása is.
"Egy nő testét arra használni, hogy kihordjon egy gyereket, amelyet utána nem tart meg, az emberi test áruba bocsátásnak kategóriájába tartozik", írta közleményében Agnes Buzyn egészségügyi miniszter.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák