Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Nem tudták kétséget kizáróan megállapítani az orvos felelősségét

Szerző: Babaszoba.hu

2017. április 4.

Forrás: Semmelwies Médiasarok/babaszoba.hu

Lezárult az a vizsgálat, melyet a Klinikai Központ elnöke kezdeményezett a II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika azon orvosa ellen, akivel kapcsolatban felmerült, hogy ügyeletes orvosként utólag pénzt kért egy szülés levezetéséért.

Nem tudták kétséget kizáróan megállapítani az orvos felelősségét

Mint arról korábban beszámoltunk etikai vizsgálatot indított a SOTE egy főorvos ellen, aki a szülés után pénzt kért egy kismamától. A kismama a Másállapotot a szülészetben Facebook-oldalon osztotta meg a történetét, miszerint a SOTE II. klinikájának főorvosa 160 ezer forintot kért tőle, miután császármetszéssel megszületett a gyermeke.
A főorvos az anya szerint azt mondta, hogy varratszedéskor, de legkésőbb távozáskor szeretné, ha "rendeznék az anyagiakat", 160 ezer forintot kért, hiszen nála "úgy szokás", hogy ő rendezi a műtős csapatot illetve a műtő bérleti díját is. A kismamának egyébként nem ez az orvos volt a fogadott orvosa, a sürgősségi császármetszés miatt műtötte meg az ügyeletes főorvos.
A vizsgálat során - mivel egymással ellentétes állítások fogalmazódtak meg és az egyetem lehetőségei korlátozottak a tények feltárását illetően - nem lehetett kétséget kizáróan megállapítani az érintett orvos felelősségét - írja közleményében a Semmelweis Egyetem.
Az érintett orvos már a vizsgálat lezárta előtt, meghallgatását követően kezdeményezte a Semmelweis Egyetemmel fennálló, minden, a munkavégzés alapjául szolgáló jogviszonya megszüntetését. Így 2017. március 17-től megbízási és önkéntes segítői jogviszonya is megszűnt.
Munkavégzési kötelezettsége alól a vizsgálat kezdetekor azonnali hatállyal felfüggesztette a Klinikai Központ elnöke - olvasható a közleményben.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Még nem vette fel a babaváró hitelt? (X)

Összegyűjtöttük az öt legfontosabb tudnivalót az állami kamattámogatott babaváró hitelről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések