Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Nem mindegy, milyen pózban alszol a harmadik trimeszterben

Szerző: B.G.- babaszoba.hu

2018. május 24. | Frissítve: 2021. július 10.

Forrás: babaszoba.hu

A harmadik trimeszterben egy kutatás szerint az oldalfekvős alvási pozíció az ajánlatos, mert ezzel csökkenthető a halvaszületés kockázata.

Nem mindegy, milyen pózban alszol a harmadik trimeszterben
Az Egyesült Államok kutatói 291 olyan terhességet elemeztek, amely halvaszületéssel fejeződött be, és 735-öt olyan szülést, amely nem végződött tragédiával. Azt állapították meg, hogy kockázatos a szülésre, ha a terhes nők a hátukon alszanak a harmadik trimeszterben.
Ugyanakkor Alexander Heazell, a kutatás vezetője, a Tommy's Stillbirth Research Center klinikai igazgatója hangsúlyozta, hogy ha egy terhes nő az éjszakai vagy nappali szunyókálásból arra ébred, hogy háton fekszik, akkor felesleges azonnal megijedni, pánikolni, és úgy éreznie, hogy valamit végérvényesen elrontott.
Heazell azt is elmondta, hogy a kutatásban arra voltak kíváncsiak, hogy milyen testhelyzetben alszanak el a terhes nők, ez azért lényeges, mert valószínűleg ebben az alvási pózban töltik a leghosszabb időt az alvás során. "Arról nem tehet senki, hogy milyen pózban ébred fel, de arról igen, hogy milyenben alszik el" - tette hozzá.
(via)
Kapcsolódó cikkeink terhesség alatti alvás témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Még nem vette fel a babaváró hitelt? (X)

Összegyűjtöttük az öt legfontosabb tudnivalót az állami kamattámogatott babaváró hitelről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések