Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Nem kötelező a koronavírus-tesztelés fogorvos előtt

Szerző: Babaszoba.hu

2020. május 6.

Forrás: 24.hu

Csak a fertőzött-gyanús páciensektől kell kérni PCR-tesztet. Hogy ki számít annak, arról telefonos kockázat felmérés alapján döntenek.

Nem kötelező a koronavírus-tesztelés fogorvos előtt (fotó: Getty Images)
A módosított eljárásrend értelmében már csak a fertőzött-gyanús páciensektől kell PCR-tesztet kérniük a fogászati ellátásban - írja a Népszava nyomán a 24.hu.
Az egészségügyi intézmények hétfőtől ismét elláthatnak nem sürgős eseteket is, ám a vizsgálatok és beavatkozások egy részét negatív koronavírusteszthez kötik. Sokakat teszt hiányában hazaküldtek, pedig az Emmi szerint a tesztet közfinanszírozott egészségügyi intézményekben az Egészségbiztosítási Alapból finanszírozzák, vagyis nem a betegeknek kell kifizetniük.
A Magyar Fogorvosi Egyesület által összeállított eljárásrend alapján továbbra is érvényes az a szabály, hogy a betegnek először telefonon kell időpontot kérnie, a vizsgálat előtt pedig kockázat felmérésen kell részt venniük. PCR-teszt csak akkor kell, ha a kockázatfelmérés szerint alapos a gyanú arra, hogy a páciens fertőzött. A vizsgálat előtt a betegeknek egy percig fertőtlenítő oldattal kell öblögetniük
Dúl Zoltán fogorvos a lapnak elmondta, hogy a változásnak köszönhetően néhány napon belül normalizálódhat a beteg fogadás a fogorvosi rendelőkben.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések