Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Nem emlékezett a terhességére a koronavírusos anyuka

Szerző: Babaszoba.hu

2020. május 12.

Forrás: 24.hu

Mili América Antelot koronavírussal diagnosztizálták. Miután felébresztették a kómából, nem emlékezett arra, hogy ikrei születtek, sőt arra sem, hogy terhes volt.

Nem emlékezett a terhességére a koronavírusos anyuka (fotó: Carles Ribas/El Pais)
A 40 éves spanyol nő ikrekkel volt terhes, amikor koronavírusos lett. Kórházba került, mert állapota rosszabbra fordult, tüdőgyulladása lett és ekkor az orvosok úgy döntöttek, hogy császármetszéssel segítik világra a 28.hetes ikreket. A nőt 11 nap intenzív osztályos kezelés után ébresztették fel a kómából, de nem emlékezett arra sem, hogy terhes volt - írja 24. hu az El Pais nyomán.
A nő a lapnak arról mesélt, négy orvos ment be hozzá a kórterembe, miután visszanyerte eszméletét. Amikor felébredt, egyedül találta magát a szobában, és fogalma nem volt róla, hol van. Megpróbált felkelni, de túl gyenge volt hozzá.
Csak arra tudtam gondolni, hogy a férjem nem akar látni engem. Amikor megkérdeztem tőle telefonon, miért nincs itt, azt válaszolta, hogy a koronavírus miatt. De nem értettem ebből semmit - mondta.
A legutóbbi emléke, hogy a párja március 13-án hazaért egy útról. Onnantól nem emlékszik semmire.
Az ikrek, Ayma és Ayla egészségesen, mindössze egy-egy kilogrammal születtek meg március 29-én. Inkubátorba helyezték őket, az édesanyát pedig mesterséges kómában tartották.
Az anyát egy héttel gyermekei születése után ébresztették fel, és elmondtak neki mindent. Mikor közölték vele, hogy rendben ment a szülés, ő annyit kérdezett vissza: milyen szülés? Milyen lányok?
Az emlékezetkiesés amiatt történt, hogy 21 napon keresztül rendkívül erős gyógyszereket kapott, ami a rövidtávú memóriájára kihatott. Az orvosok szerint ez az intenzív osztályra szállított páciensek 25-30 százalékával megesik, de napról napra javul ez az állapot.
Az anyuka egy hónappal a szülés után ölelhette magukhoz a babákat, miután meggyógyult a betegségből.
Az ikreknek négyszer is negatív lett a koronavírus-tesztje. Egyszer a születésük után, majd 24 órával, 5 nappal és 2 héttel később is. Egy kis időt még a kórházban kell tölteniük, aztán térhetnek haza édesanyjukkal.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Még nem vette fel a babaváró hitelt? (X)

Összegyűjtöttük az öt legfontosabb tudnivalót az állami kamattámogatott babaváró hitelről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések