Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Nem akarnak karácsonykor szülni a kismamák

Szerző: Babaszoba.hu

2017. december 21.

Forrás: tények.hu

Sok anyuka otthoni praktikákkal próbálja előrébb hozni a szülést az ünnepek előtt, az orvosok szerint több a programozott császármetszés karácsonykor.

Nem akarnak karácsonykor szülni és szülést levezetni
Sokkal több kisbaba születik az ünnepek előtt, a kismamákat megijesztheti, ha az ünnepekre írják ki a szülésük időpontját. Sokszor maguk a kismamák szeretnék, hogy előbb szülessen meg a baba, hogy ne a kórházban kelljen tölteniük az ünnepeket. Akár otthoni praktikákkal igyekeznek beindítani a szülést.
Sipos Lilla pszichológus szerint a tények.hu-nak elmondta, hogy a háborítatlan szülés az, ami leginkább biztosítani tudja, hogy minden komplikáció nélkül szülessen meg a kisbaba, egy karácsony nem éri meg, hogy mindezt megbolygassuk. A szülés megindítása komplikációkat okozhat, egy amúgy teljesen egészséges terhességnél is.
Indított szüléseknél sokkal nagyobb fájdalmat él át a kismama, sokkal erősebbek a kontrakciók, mint természetes szülésnél. Ilyenkor nagyobb a valószínűsége annak is, hogy fájdalomcsillapítót kér az anya. Egy nőgyógyász szerint egy kisbaba születése a legszebb karácsonyi ajándék, a kórházból pedig, ha letelik a 3 nap, akkor az ünnepek alatt is hazaengedik az anyát és a babát.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák