Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

"Nekem mindegy, hogy teherbe esem-e!'

Szerző: Babaszoba.hu

2010. május 19. | Frissítve: 2015. december 15.

Forrás: Medipress

A kutatók régóta úgy tudják, hogy a nemzőképes nők két csoportra oszthatók: vagy szeretnének teherbe esni, vagy pedig tesznek az ellen. Egy új amerikai felmérés szerint van egy harmadik csoport is.

A megkérdezett, szexuálisan aktív, 25 és 40 év közötti nők egynegyedének bárhogy megfelel, akár terhes lesz, akár nem.

A négyezer megkérdezett nő többsége, körülbelül 71 százalékuk azt válaszolta, nem próbált meg teherbe esni, ezzel szemben 6 százalékuk próbálkozott ezzel. A gyermektelen nők kicsit valószínűbb, hogy próbálkoztak a teherbeeséssel: 14 százalék próbálkozott, 60 százalék azt mondta, hogy nem, míg 26 százalék a "neki bárhogy jó" kategóriába tartozott.

Julia McQuillan, a Nebraska-Lincoln University szociológia professzora, a felmérés szerzője így nyilatkozott: "az eredmények cáfolják azt a korábbi feltételezést, mely szerint a nők vagy próbálkoznak a teherbeeséssel, vagy tesznek ez ellen".

A megkérdezett, szexuálisan aktív, 25 és 40 év közötti nők egynegyedének mindegy, hogy terhes lesz-e


Ha az egészségügyi ellátásban dolgozók azt kérdezik egy nőtől, hogy aktuálisan próbálkozik-e teherbeeséssel, és a nő azt feleli nem, akkor arra következtetnek, hogy tesz a terhesség ellen. Valójában sok nő sokkal kevésbé tudatosan dönt a terhességről. Ezért mostantól ezt a csoportot úgy kell kezelni, mint aki valószínűleg terhes lesz, tehát készül a terhességre, így absztinenciát és megfelelő folsavpótlást kell nekik javasolnunk - derült ki a Maternal and Child Health Journal folyóiratból.

Ezek is érdekelhetnek:
 • 40 felett is ugyanolyan az esély a teherbeesésre
 • A jóga is segítheti a teherbeesést - 3 nő története
 • Brit szakértők szerint nem segít a kínai gyógyászat a teherbe esésben

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések