Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Néhány egyszerű gyakorlat kismamáknak

Szerző: Szaktanácsadó: Janiné Etelka

2007. szeptember 2. | Frissítve: 2017. április 11.

Forrás: Kismama magazin

A jógát, ezt az ősi, önfejlesztő rendszert egy életen át tökéletesítik, akik elhivatott követőivé válnak. Néhány egyszerű gyakorlat megtanulásával aligha válhatunk e tudás mesterévé.

Azonban Etelka úgy állította össze szülés előtt álló kismamák számára a gyakorlatokat, hogy nem lehet rosszul végezni, nem árthatunk vele sem magunknak, sem a babának. Érdemes megtanulni, és ha kedvet kapunk, szülés után újult erővel folytatni. Azok is egyszerűnek találják majd a gyakorlatokat, akik utoljára a gimnáziumi tornaórákon mozgatták át tudatosan izmaikat.
A jógában a gyakorlatok ismétlésszáma gyakorlás és alkat kérdése. Alapszabály: csak annyit, amennyi jólesik. Kezdőknek ötször is elég! Mindig figyeljünk a testérzékelésünkre. Mi esik jól, meddig esik jól? A jóga jellegzetessége, hogy kellemes érzéssel telik el a finoman nyúló test.

Kismama vagy? Próbáld ki a jógát!

- Testünk súlyával masszírozzuk át a hátunkat, derekunkat. Terpesztartásban húzzuk fel a lábunkat, derekunk maradjon a talajon, így egy vonalba kerül a gerinccel. Gördüljünk lassan egyik oldalról a másikra. Csökkenti a hát- és a derékfájást, van, akinél meg is szünteti a fájdalmat.

Trikon ászana

Kiindulás: Karok a test mellett, belégzésre felemeljük oldalra, kilégzésre bal kéz a jobb bokához, belégzésre lassan felemelkedünk, kilégzésre jobb kéz a bal bokához, belégzésre felemelkedés, és kilégzésre a két kar visszakerül a test mellé. Lassú mozgás, mély légzéssel összekötve. Figyeljünk a kettő összhangjára!

Összpontosítás a testünkre

Mély belégzéssel felemelkedik a két kar a fej fölé, majd kilégzéssel visszük oldalra, végül előre a kiindulási helyzetbe. A belégzés legalább annyi idő legyen, mint a kilégzés (akinek jólesik, kipróbálhatja kilégzésnél a másfélszeres időt).

Napüdvözlet

Nyújtva a test, csak a fej hajlik hátra. Ebben a helyzetben időzzünk néhány másodpercig.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Még nem vette fel a babaváró hitelt? (X)

Összegyűjtöttük az öt legfontosabb tudnivalót az állami kamattámogatott babaváró hitelről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések