Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Negyedszerre támad Ámor nyila

Szerző: Babaszoba.hu

2016. augusztus 26. | Frissítve: 2016. szeptember 2.

Forrás: Medipress

Úgy tűnik, minél gyakrabban látunk valakit, annál vonzóbbnak fogjuk találni. Nem beszélhetünk túl gyakran első látásra szerelemről, negyedik látásra viszont van esélye a dolognak.

Negyedszerre támad Ámor nyila

A New York-i Hamilton College munkatársai a kutatás során 22 fiatal, független férfinak és nőnek mutattak fotókat, és kiderült, hogy a második körben mindegyik arc vonzóbbnak tűnt, mint először. A résztvevők nem csak pontozták a képeket, de közben agyi aktivitásukat is megfigyelték a szakemberek.
A második körben ugyanezeket a képeket látták az alanyok, csak éppen más sorrendben, s ekkor a korábban vonzónak tartott arcok még vonzóbbá váltak, és magasabb pontszámokat értek el, mint az első körben, továbbá az agyi aktivitás is intenzívebb volt.
"Előfordulhat, hogy az ember vonzódni kezd valakihez a második, harmadik, illetve negyedik találkozás alkalmával, noha először egyáltalán nem tapasztalt vonzalmat. Van, hogy Ámor nyila csak lassan éri el a szívet. Az ismételt találkozások mindenesetre kedveznek ennek a jelenségnek" - fogalmaz a kutatást vezető Dr. Ravi Thiruchselvam.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák