Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Naptárral megjósolható a pattanás

Szerző: Babaszoba.hu

2016. október 14.

Forrás: Medipress

A naptármódszerrel már a pattanások megjelenési ideje is egészen precízen bejósolható - legalábbis ezt állítja Susan Curtis, aki a menstruációs ciklus hormonális változásaira építi új módszerét.

Nem sok nő létezik, aki legalább néha ne küzdene pattanásokkal élete során. Az eddigi kutatások szerint azonban nem véletlen, hogy ezek a kis türemkedések olykor megkeserítik az ember életét: főként akkor jelentkeznek, amikor a menstruációs ciklus egy bizonyos szakaszához ér.
Persze, nem csak a pattanásokról van szó: számos nő esetében ilyenkor egyéb bőrproblémák is jelentkeznek. Van, akinek zsírosabb, másnak szárazabb lesz a bőre, és a mitesszerek is elszaporodhatnak.
"A jó hír az, hogy egészen könnyen kiszámítható, hogy ki mikor érkezik a hónapnak ahhoz a szakaszához, amikor a legnagyobb esélye van a zavaró bőrelváltozások megjelenésének. A menstruációs ciklus első fázisa - az ötödiktől a tizedik napig - az az időszak, amikor a bőr a legtöbb változáson mehet keresztül. Ilyenkor kissé száraz, bőséges folyadékbevitel segítségével azonban elkerülhető a kellemetlenség" - mondja Susan Curtis, a Neal's Yard Remedies egészségügyi szakértője.
A 11. és a 21. nap között aztán a bőrrel semmi különös nem történik: ilyenkor általában puha és sima, szinte ragyog. "A bőr a leginkább egészséges és tiszta a tizenegyedik és a huszonegyedik nap között szokott lenni" - teszi hozzá Curtis.
A menstruáció közeledtével ezután zsírosabb lesz a bőr, ami a pattanások kialakulását még valószínűbbé teszi. Innentől már csak rosszabbodik a helyzet: a huszonkettedik és a negyedik nap között jelenik meg a legtöbb pattanás. Aki PMS-sől (premenstruációs szindróma) szenved, annak ez az időszak különösen sokat ront a helyzeten.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések