Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Nagy az érdeklődés az influenza elleni védőoltás iránt

Szerző: Babaszoba.hu

2020. szeptember 17.

Forrás: 24.hu

A koronavírus-járvány idején nagyon fontos, hogy minél többen legyenek védettek az influenzavírussal szemben - mondta Békássy Szabolcs, a Háziorvosok Online Szervezetének (Haosz) alapító tagja.

Nagy az érdeklődés az influenza elleni védőoltás iránt (fotó: Getty Images)
Tapasztalataink szerint nagyon nagy az érdeklődés az influenza elleni védőoltás iránt - mondta a Világgazdaságnak Békássy Szabolcs, a Háziorvosok Online Szervezetének (Haosz) alapító tagja. A szervezet ezért idén magas átoltottságra számít - írja a 24.hu.
A háziorvos elmondta, hogy a koronavírus-járvány idején nagyon fontos, hogy minél többen legyenek védettek az influenzavírussal szemben, mert nem tudható, milyen tüneteket okoz, ha a két vírus találkozik.
Az átoltottság abban is segíthet, hogy az egyéb légúti fertőzések előfordulását próbálják minimálisra csökkenteni, így jobban nyomon tudják majd követni a koronavírus-fertőzöttek számát - nyilatkozta a lapnak Békássy.
Idén ugyanúgy, mint a korábbi években, 1,3 millió oltóanyag áll rendelkezésre. Orbán Viktor a múlt héten jelentette be, hogy idén ingyenes lesz az influenza elleni védőoltás.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák